

DARJEELING TGFOP1 SILVERHILL - čierny čaj
Keď sme sa dozvedeli o vynikajúcich vlastnostiach tohto Darjeelingu, museli sme ho ochutnať. A pretože je skvelý a úplne unikátny, nakúpili sme ho dosť aj pre vás. Keď dôjde, okamžite vyrážame k nášmu indickému dodávateľovi pre čerstvú várku. Silverhill predstavuje kvalitnú triedu prvého jarného zberu s mliečnou oblasťou a štipkou povznášajúcej pikantnosti.
Zloženie
Čierny čaj Darjeeling TGFOP1 Silverhill 100%Nálev a chuť čaju
Čaj mliečnej chuti s odtieňom pikantnosti sa bude páčiť hľadačom špeciálnych chutí. Čistý Darjeeling dáva tmavý a silný nálev, v aróme nachádzame príjemné prirodzené tóny čiernych čajov. Ľahko zvieravý záver robí zo Silverhillu skutočný labužnícky zážitok.
Pôvod čaju
Nie nadarmo sa Darjeelingu hovorí "indický champagne". Tamojšie čierne čaje sú od ostatných tak odlíšiteľné, že ich rozpozná každý trochu skúsenejší čajomilník. Čajovníkové kríky sa pestujú na úpätí Himalájí, v podmienkach, ktoré im ideálne vyhovujú. O rastlinky Camellia sinensis, druh Assamica, sa starajú väčšinou malé rodinné farmy, na ktorých sa tajomstvo originálneho čierneho čaju odovzdáva z generácie na generáciu.
Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" je zozbieraný v druhom marcovom týždni. Jeho lístky sú tak plné cenných látok a mimoriadne jemnej chuti. Šklbanie a preprava sú výhradne v rukách miestnych žien. Šikovnými prstami uštipujú najmladšie výhonky a ukladajú do košov, ktoré nosia na chrbte. Po transporte na spracovateľskú farmu sú lístočky v tenkej vrstve rozložené. Keď prirodzenou cestou zvädnú, začne fermentačný proces. Pri ňom dôjde k oxidácii enzýmov, chuť a sila čaju sa zintenzívni. Tiež nasledujúci krok výrazne ovplyvňuje výsledok. Sušenie horúcim vzduchom môže všetko pokaziť. Hlavný manažér plantáže preto dohliada na teplotu v sušiarni a sleduje, ako sa zo zelených lístkov stávajú takmer čierne.
Veľké písmená v názve čaju Darjeeling TGFOP1 "Silverhill" napovedajú, že tento čierny čaj vyniká veľkým množstvom tipsov, má jemnú aromatickú chuť a radí sa k vysoko ceneným sortám.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























20. 12.
26. 1.
20. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

YUNNAN BLACK PREMIUM - čierny čaj

CEYLON ORANGE PEKOE - čierny čaj
