

GINKGO LISTY - bylina
Patrí k prehistorickým rastlinám a napriek tomu nám má stále čo ponúknuť. Majestátny strom ginka dvojlaločného je zdrojom listov so širokým farmakologickým uplatnením. Používajú sa pri poruchách pamäte, nedokrvení končatín alebo ako prevencia mozgových príhod alebo infarktu. Ginkgu veria ľudia na celom svete. A dobre vedia prečo.
Zloženie
Listy Ginkgo 100%Nálev a chuť čaju
Tento čaj je v úplne najprirodzenejšej podobe, akú môže bylinkový nálev mať. Čisté listy Ginkgo biloba dávajú svetlý nálev s len veľmi ľahkou sviežou stopou. Aróma je prírodná, chuť lahodná, nesťahujúca.
Pôvod čaju
Sušené listy stromu Ginkgo biloba (ginko dvojlaločné) sme priviezli z Číny. Ginkgo je čínskym národným stromom a miestni ľudia k nemu majú veľkú úctu. Nielen preto, že je jedným z mála zachovaných druhov, ktoré rástli už v prvohorách, ale aj pre blahodarné účinky jeho listov. Využívajú ich ľudoví liečitelia na celom svete. Ginkgo má stopkaté listy rozdelené zárezom, takže môžu pripomínať srdiečka. Zaujímavosťou určite nie je, že ide o vývojové štádium medzi stromami ihličnatými a listnatými. Rastie pomerne pomaly, ročné výhonky sa uvádzajú okolo 30 centimetrov. Ginkgo je zato strom dlhoveký, najstarší zachovaný živý exemplár na svete má 1200 rokov.
Listy ginka sa využívajú vo farmácii aj tradičnej čínskej medicíne. Podľa vedeckých štúdií obsahujú až 60 biologicky aktívnych látok ako terpentín, flavonoidy, karbónové kyseliny a vitamíny. Zberajú sa od jari do leta. Tiež plody ginka nachádzajú uplatnenie - vo východnej Ázii sú považované za pochúťku. Pripravujú ich opečením, alebo varené pridávajú do polievok a kaší.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Bylinu zalejte vriacou vodou v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Sitko na byliny okrúhle ø 62mm
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KOTVIČNÍK VŇAŤ (Tribulus Terrestris) - bylina

HARMANČEK PRAVÝ (Matricaria chamomilla) - KVET
