GOLDEN MONKEY - čierny čaj
Hoci sa Čína k producentom čierneho čaju zaradila len nedávno, už slávi úspechy! Golden Monkey je presne to, načo čajomilovníci na celom svete čakali. Je z najkvalitnejších lístkov, spracovávaný ručne a s mimoriadnym citom. Chutí sladko medovo, v závere čokoládovo a nie je vôbec trpký. Rozhodne ho ochutnajte, v našej ponuke je nováčikom.
Zloženie
Čierny čaj Golden Monkey 100%Nálev a chuť čaju
Chuť tohto výnimočného čaju je popisovaná ako bohatá, medovo sladká so stopou po horkej čokoláde a korení. My dodávame, že Golden Monkey nie je ani za mak trpký, na poschodí necháva vľúdny osviežujúci dotyk. Nálev má tmavo jantárovú farbu a veľmi príjemnú sladkú arómu.
Pôvod čaju
Golden Monkey, známy tiež ako Panyong Wang alebo Jin Hou, je jedinečný čaj najvyššej kvality. Lístočky, bohaté na mladé zlaté ochlpené tipsy, sú rovnomerne zvinuté. Vyzerajú tak ako labky opíc, legendami opradeného a veľmi obľúbeného čínskeho zvieraťa. Golden Monkey produkuje provincia na juhovýchodnom pobreží Číny s mnohými čajovými záhradami. Fujian má subtropické podnebie s miernymi zimami. Teploty sa líšia podľa nadmorskej výšky, oblasť je známa vysokými zrážkovými úhrnmi a letnými tajfúnmi, ktoré prichádzajú z Pacifiku.
Čajové záhrady v horách provincie Fujian sú preslávené mimoriadne kvalitnými zelenými čajmi, v posledných rokoch sa k nim pridávajú aj čaje čierne. Ich ohlas rastie, a to nielen vďaka skvelým vlastnostiam miestnych čajovníkov, ale najmä pre starostlivý spôsob ich pestovania, zberu aj spracovania. Lístky sú (vždy na jar) ručne šklbané a rýchlo transportované na farmy. Zbiera sa vždy iba puk a prvý list. Fermentácia, ktorou prechádzajú, je silná, preto si dobre skladovaný čaj uchováva chuť a vôňu po dlhé mesiace.
O tom, ako je tento čaj cenený, svedčí druhé miesto na World Tea Championship, ktoré získal v roku 2009. Vyznačuje sa veľkým obsahom mladých zlatých ochlpených tipsov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 3-5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
15. 4.
2. 11.