

Green Snail Camellia - zelený čaj
Viete, ako vonia kamélia? A viete, že sú príbuzné čajovníku? Na to, aby ste prepadli chuti Green Snail Camellia vlastne nepotrebujete vedieť vôbec nič. Stačí prvý dúšok. Horský zelený čaj, ktorý tvarom pripomína drobunké ulity, vás omámi sviežou, sladkastou, kvetinovo harmonickou tóninou. A pretože obsahuje teinu len štipku, môže byť vaším spoločníkom po celý deň.
Zloženie
, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Green Snail Camellia je čínsky zelený čaj, takže možno očakávať, že bude jemný, sladkastý a svieži. To všetko samozrejme spĺňa. K tomu si ešte pridajme nádherné, kvetinové tóny kamélií, a získame jedinečný, mierne povzbudzujúci a skutočne atraktívny čaj. Po zaliatí horúcou vodou dáva nálev svetlo žltej farby s milou, florálnou vôňou.
Pôvod čaju
Keď sa povie Fujian, musí sa dodať – zelený čaj. Čínska provincia s horami, údoliami aj pobrežím sa do histórie zapísala nielen svojou fascinujúcou geografiou a bohatou kultúrou, ale aj tradíciou pestovania čajovníkov čínskych (Camellia sinensis). Fujian leží pri Tichom oceáne a hraničí s provinciami Zhejiang na severe, Jiangxi na západe a Guangdong na juhu. Už od staroveku ide o významný obchodný uzol a hlavného vývozcu čaju do zahraničia.
Klímu provincie možno popísať ako subtropickú, s horúcimi, vlhkými letami a miernymi zimami. Vysoká vlhkosť a pravidelný dážď vytvárajú pre rast čajovníkov ideálne podmienky, pričom hory poskytujú ochranu pred príliš horúcimi alebo studenými výkyvmi počasia. Práve preto vynikajú čaje z Fujianu jemnými a komplexnými chuťami, ktoré oceňujú konzumenti po celom svete.
Skvelým príkladom klasického zeleného čaju z tejto oblasti je Green Snail Camellia (známy aj pod názvom Zelený slimák). Pochádza z plantáží položených v nadmorskej výške okolo 1 100 metrov, pre ktoré je typické chladné a vlhké podnebie podporujúce rast čajovníkov s vynikajúcimi vlastnosťami. Blízkosť oceánu a prírodná ochrana hôr prispievajú k čistote vzduchu a kvalite pôdy, čo čaju dáva unikátne chuťové a aromatické charakteristiky.
Čajovníky žnú roľníci skoro na jar. Vyberajú iba najmladšie púčiky a čajové lístky – starostlivý výber je pre zachovanie najlepšej chuti a kvality čaju úplne kľúčový. Po zbere lístky okamžite spracovávajú, aby minimalizovali oxidáciu a uchovali čerstvosť čaju.
Konkrétne Green Snail Camellia je potrebné ručne, veľmi jemne, rolovať do charakteristických špirál, ktoré pripomínajú slimačie ulity. Možno vás napadá, prečo práve ulity. Je to jednoduché: zvinutie dáva čaju ako atraktívny vzhľad, tak uchová maximum cenných látok. Vďaka tejto metóde spracovania má čaj ľahkú a sviežu chuť s jemnou sladkou dochuťou, ktorá pripomína vôňu a chuť kamélií.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CEYLON HIGH GROWN OP - čierny čaj

BRUSNICOVÝ - KAKTUSOVÝ - zelený čaj
