

Gruzínsky bylinný čaj Bakhmaro
Zloženie
100%Nálev a chuť byliny
Gruzínsky bylinný čaj Bakhmaro ponúka fascinujúci mix chutí. Nálev má tmavšiu zlatistú farbu, vôňa je svieža s nádychom horského vzduchu a morskej brízy. Chuť je bohatá a komplexná, s tónmi bylín, ktoré sú pre túto oblasť charakteristické.
Čaj je vhodný na celodenné pitie a jeho účinky údajne umocníte, ak ho budete piť 21 letných dní, ako hovorí miestna legenda.
Pôvod byliny
Bakhmarský bylinný čaj je vyrobený z listov divokých čučoriedok. Roľníci ich ručne zbierajú v lesoch a spracovávajú tak, aby si uchovali svoje antioxidačné účinky a širokú paletu schopností prospievajúcich celkovej kondícii a odolnosti organizmu. Vďaka výraznému nutričnému profilu, vrátane obsahu flavonoidov, polyfenolov a vitamínu C, je tento čaj obľúbený medzi diabetikami a ľuďmi s oslabenými močovými cestami.
Čučoriedkové listy pochádzajú z gruzínskeho horského letoviska Bakhmaro, ktoré leží 1 950 metrov nad morom (čo je mimochodom vyššie ako niektoré známe švajčiarske strediská). Nachádza sa v regióne Guria prepájajúcom more a hory. Bakhmaro je považované za jedno z najobľúbenejších spa a kúpeľných stredísk v Gruzínsku, vďaka blízkosti Čierneho mora a čerstvému horskému vzduchu ho navštevujú ľudia so zámerom posilniť pľúca a imunitný systém.
Takmer „zázračné“ vlastnosti bakhmarského vzduchu boli objavené v roku 1892 miestnym lekárom Artemom Davidiantsim, ktorý odporučil postaviť na horských svahoch nové domy. Táto oblasť je ideálna práve na pestovanie bylín, ktoré sú zberané a spracované do jedinečných čajov. Patrí k nim aj čaj Bakhmaro .
Proces výroby zahŕňa sušenie a fermentáciu lístkov, čo dodáva čaju charakteristickú chuť a arómu. V priebehu leta, keď je priemerná teplota 12,5 °C, sa tunajší robotníci vydávajú do hôr, aby zbierali byliny, ktoré potom starostlivo spracujú a zmiešajú. V každom dúšku čaju Bakhmaro tak nájdete kúsok gruzínskej rozprávky.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Bylinný čaj zalejte vodou o teplote 95 ° C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.










Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SIKKIM TEMI SFTGFOP 1 FIRST FLUSH - čierny čaj

MASALA CHAI - čierny čaj
