

HONEYBUSH ANANÁS SO ZÁZVOROM
Trochu záhadný je ten Honeybush. Nie sú to ani sušené listky čajovníka čínskeho, ani mrazom konzervované kúsky ovocia. Nie je ale dôležité, ako a kde Honeybush rastie. V období chrípok a žalúdočných neuróz sú oveľa zásadnejšie jeho liečivé účinky. Vytunili sme ich všehoschopným zázvorom a sladkým ananásom.
Zloženie
Bazalka 34%, Honeybush 33%, Kandizovaný ananás, Kúsky zázvoru (zázvor, cukor), Sladké drievko, Jadrá ružového korenia, Aróma prírodná, Kvety nevädze, CassiaNálev a chuť čaju
Ako vyplýva zo zloženia sypaného čaju Honeybush ananás so zázvorom, je jeho chuť sladká, trochu exotická a mierne štipľavá. Vďaka sladému drievku získava nový rozmer, korenie so škoricou dodávajú delikátnu bodku. Komplexne vyznieva tento čaj žltooranžovej farby harmonicky, občerstvujúcim dojmom a podľa našich skúseností ho netreba dochucovať.
Nezabúdajte na kvalitné sypané čaje ani v lete! Honeybush ananás so zázvorom si parádne užijete aj ako ľadový čaj.
Pôvod čaju
Suroviny pre tento čaj sme nakúpili na jednom mieste. Náš certifikovaný dodávateľ z EÚ sa totiž preukazuje výsledky laboratórnych testov na ťažké kovy a rezíduá priemyselného znečistenia. Šetríme si tak čas aj námahu, ktorú by sme museli venovať zháňaním ingrediencií po celom svete. A tiež šetríme vaše vrecko. Vďaka tomu si môžeme dovoliť nakupovať ovocie konzervované lyofilizáciou, teda vákuovým vymrazovaním. Ide o technologicky náročnú metódu, pri ktorej sa nestrácajú vitamíny ani senzorické vlastnosti surovín. Lyofilizované ovocie vyzerá, chutí a vonia ako čerstvé. A to je pre nás dôležité.
Rovnako veľkú pozornosť venujeme voľbe arómy. V našich čajoch nenájdete synteticky vyrobené chemické nosiče vôní. Prírodná aróma, ktorú používame, nespôsobuje pálenie záhy a neprekysľuje organizmus.
Honeybush je ker rastúci v Juhoafrickej republike. Charakterizujú ho dlhé vetvičky s ihlicovitými lístkami, ktoré sa zberajú celé. Po nasekaní sa Honeybush fermentuje a suší na prudkom africkom slnku.
Zázvor poznajú v Indii a Číne cez tri tisícky rokov. Podzemok vytrvalej byliny je skvelým korením a liekom, stáva sa populárny po celom svete.
Sladké drievko je trvalka, u ktorej sa zberajú aromatické korene. Pôvodný výskyt má v Stredomorí, postupom času sa ale rozšírilo aj u nás.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 7 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | 0.5 g |
z toho cukry: | 0.5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HONEYBUSH BIO

ALADIN - zmes
