

HRUDA ZLATA - kvitnúci čaj
Skutočne ako malý okruhliak vyzerá ďalší z kvitnúcich čajov. Ale nenechajte sa pomýliť - tento nebude len tak nehybne ležať na dne. Akonáhle príde Zlatý valouny do kontaktu s vodou, začne sa pomaly otvárať a nechá rozkvitnúť nádhernú dvojfarebnú kvetinu. Pomôže prekonať chvíle napätia a vyčerpania a vráti do života radosť.
Zloženie
Zelený čaj 100%, Kvet jazmínu, Kvet nechtíka lekárskeho, Kvety laskavcovkyNálev a chuť čaju
Zlatý valoun stojí za svojím menom, pokiaľ ide o farbu nálevu. Po zaliatí horúcou vodou ju totiž premení na krásne zlatožltú. Tiež vôňa stojí za povšimnutie - je ľahká a svieža. Chuť čaju je možné opísať ako ľahkú, kvetinovú, mierne zvieravú a osviežujúcu.
Pôvod čaju
Kvitnúce čaje majú svoj pôvod samozrejme v Číne. Kedysi patrilo pozorovanie ich rozvíjania k vyhľadávaným činnostiam členov cisárskeho dvora. V 60. rokoch minulého storočia ale do tejto tradície zasiahla čínska vláda a ako buržoázny a aristokratický prežitok ich výrobu zakázala. Až v posledných pár desaťročiach sa kvitnúce čaje (Blooming Tea, Flowering Tea) zase vracajú na trh. Našťastie sa dostávajú aj do Európy, takže nimi môžeme obdarovať všetky milé osoby široko ďaleko.
Výroba kvitnúcich čajov nie je vôbec jednoduchá. Zaoberajú sa ňou väčšinou ženy a dievčatá, ktoré majú jemné a citlivé ruky. Je potrebné úhľadne, ale pevne zviazať vždy niekoľko lístkov zeleného alebo bieleho čaju a do ich stredu umiestniť farebný a voňavý kvet. K tomu účelu sa používajú napríklad kvety čajovníka, jazmínu, ibišteka, pivoniek alebo nechtíka.
V 100-gramovom balení kvitnúceho čaju nájdete zvyčajne 15 kúskov, ale záleží na váhe kvitnúceho čaju. Každý je možné zaliať niekoľkokrát. Ak vás ani po poslednom náleve neprestane čajový kvet udivovať, môžete ho v čistej a studenej vode vystaviť na niekoľko dní ako dekoráciu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Návod na prípravu
- Kvitnúci čaj - 1 porciu (guličku) zalejte 0,3 l vody s teplotou 80 °C.
- Doba lúhovania je 3-5 minút.
- Jeden rozvinutý kvet je viacnálevový. Počet nálevov 2-3.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajova kanvica so sitkom - orientálny motiv II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KVITNÚCA MANDĽA - kvitnúci čaj

KVET LÁSKY - kvitnúci čaj
