

KVITNÚCA MANDĽA - kvitnúci čaj
Zväzovanie čajových lístkov a farebných kvetov do úhľadných guličiek je obtiažna disciplína. Ruky musia byť svižné, materiál dokonale pripravený. Kvitnúce čaje potom ale dokážu dať toľko radosti, koľko len z nádherného vizuálneho a vynikajúceho chuťového zážitku môžeme mať. Doprajte si chvíľku pokoja pri rozkvitajúcom čaji s jazmínom a chryzantémou.
Zloženie
Zelený čaj, Kvet nechtíka, Kvet jazmínuNálev a chuť čaju
Kvitnúci čaj dáva väčšinou nálev svetlej farby, aby v ňom krásne vynikol čajový kvet. Výnimkou nie je ani čaj Kvitnúce mandle. Nápoj má jemnú žltú farbu. Chuť je lahodne mierna, príjemne osviežujúca a jazmínová.
Pôvod čaju
Formované čiže umelecké čaje pochádzajú z Číny, zvyčajne provincie Yunnan. Skladajú sa zo zväzku zelených a bielych čajových lístkov (menej obvykle čiernych čajov), ktoré sú zmotávané a tenkou niťou zväzované spoločne s jedným alebo viacerými kvetmi. Po zaliatí vodou zväzok expanduje a otvorí sa.
Nie je úplne isté, ako dlho sa zelené čaje v Číne vyrábajú, každopádne do Európy sa dostali v polovici 20. storočia. Existujú ale správy o tom, že ich história je veľmi stará. Kvitnúce čaje (Blooming Tea, Flowering Tea) sa vyrábajú len ručne, a to z mladých čajových lístkov. Medzi ne sa umne vkladajú sušené kvety a bylinky. Najobľúbenejšie sú biely jazmín a vôňokvetka, oranžový nechtík, červené chryzantémy.
Takzvaný umelecký čaj je nevšedným darčekom. V 100-gramovom balení možno zvyčajne napočítať 15 guličiek kvitnúceho čaju (v závislosti na ich váhe). Je možné ich zaliať opakovane. Tí, ktorí sa nechcú vzdať pohľadu na krásny čajový kvet hneď po vypití nápoja, môžu väzbu premiestniť do misky alebo malého akvária s čistou studenou vodou. Kým lístky nevyblednú, budú tvoriť unikátny prírodný doplnok interiéru.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Návod na prípravu
- Kvitnúci čaj - 1 porciu (guličku) zalejte 0,3 l vody s teplotou 80 °C.
- Doba lúhovania je 3-5 minút.
- Jeden rozvinutý kvet je viacnálevový. Počet nálevov 2-3.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajova kanvica so sitkom - orientálny motiv II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HRUDA ZLATA - kvitnúci čaj

KVET LÁSKY - kvitnúci čaj
