

JAPAN BLACK BENIFUKI BIO - čierny čaj
Nebáť sa experimentov, zhodnotiť naozajstné umenie remeslá a dať svetu nový zážitok. Asi takto sa dá stručne opísať výzva, pred ktorou stáli japonskí čajový majstri, keď sa rozhodli vytvoriť úplne mimoriadny a znamenitý čierny čaj. Krajina, ktorá je preslávená svojimi zelenými čajmi, tak vstúpila do nových vôd a musíme povedať, že s Black Benifuki v organickej kvalite to bola naozaj trefa do čierneho.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Nálev má prekrásnu a bohatú červenkastú farbu so záplavou zlatých odleskov. Chuť je neskutočne intenzívna s rozmanitými tónmi orieškov a hrozna s dozvukom zrelých sliviek v závere podmaľované nekonečnou sladkosťou.
Pôvod čaju
Japonsko je skutočným domovom tých najlepších zelených čajov. Veď celá ich čajová produkcia je z 99% tvorená práve nimi. Avšak naozajstný poklad sa môže skrývať aj v tom chýbajúcom jednom percente. A tým Japan Black Benifuki BIO rozhodne je. Japonskí producenti si nemohli nevšimnúť, ako celosvetovo rastie popularita čiernych čajov a rozhodli sa na to reagovať.
V roku 1965 spojili dve odrody čajovníkov - čínskeho (sinensis) a assamského (assamica). Konkrétne si pre skríženie vybrali kultivary z Darjeelingu a Srí Lanky, teda miest, ktoré sú synonymom prvotriednych čiernych čajov. Po rokoch zlepšovania bol v roku 1993 benifuuki registrovaný a odvtedy robí majiteľom čajových plantáží samú radosť. Je totiž veľmi odolný proti napadnutiu škodcami aj teplotným výkyvom a jeho listy prepožičiavajú čaju lahodnú chuť a bohatú arómu. Názov možno voľne preložiť ako "červené bohatstvo a česť". Aj keď je rozšírený po celom Japonsku, najčastejšie sa vyskytuje v prefektúre Kagoshima na juhu ostrova Kjúšú.
Tu, vďaka prírodným podmienkam, ktoré silne ovplyvňujú aktívne vulkány na čele so sopkou Sakurajima, je možné pestovať čajovníky organickým spôsobom, bez zbytočných zásahov človeka a chemických hnojív. Čajovníky si tak berú všetky živiny zo zeme bohatej na minerálne látky, čo sa prejavuje v nesmierne plnej chuti a vôni výsledného čaju.
Lístky kultivaru benifuuki sú veľké a pevné. Po zbere sa nechajú asi pol dňa odpočinúť a následne sa zvinú. Fermentácia býva postupná, lístky sa v tme uložia minimálne na tri mesiace do špeciálnych nádob s regulovanou vlhkosťou a teplotou. Japan Black Benifuki BIO je tak mimoriadnym dôkazom toho, že usilovnosť, skúsenosti a láska k remeslu sú zaslúžene korunované absolútnym úspechom, z ktorého sa môžete radovať v každej šálke.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Japan Benifuki nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Japan Benifuki zalejte vodou s teplotou 100 °C.
- Doba lúhovania 2 -3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Japan Benifuki je možné nechať 3x lúhovať.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj

JAPAN GYOKURO - zelený čaj
