Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

JAPAN KAMAIRICHA BIO - zelený čaj

Kód: 1473

Na čajové lístky s panvičkou? V prípade unikátneho zeleného čaju kamairicha rozhodne. Ba čo viac, použitie ťažkej železnej panvy pri výrobe je tu alfou a omegou. Takzvaná "čínska metóda" alebo restovanie lístkov pomocou suchého tepla je dnes naprieč Japonskom veľmi vzácna. A samotná kamairicha je skutočnou raritnou záležitosťou - niektoré zdroje uvádzajú, že z celej japonskej produkcie tvoria obyčajné jedno percento.

Veľké balenia:
Malé balenia:
51,75 € /250 g 20,70 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do štvrtku, 20. 5. 2021
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Japonsko
Región
Región:
Miyazaki
Chuť
Chuť:
Kouřová, Osvěžující
Pre deti
Pre deti:
od 12 rokov
Zber
Zber:
Posledný zber
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

100%

Nálev a chuť čaju

Zelený čaj Japan Kamairicha v BIO kvalite zaujme svojou jemne praženou chuťou so sviežimi tónmi.

Pôvod čaju

Za pôvodom tejto prastarej techniky opekania lístkov na špeciálnej panvici musíte až do éry dynastie Ming. V tom čase ju Japonci odpozerali od čínskych čajových majstrov a špecifická chuť aj vôňa takto vyrobených čajov ich očarila.

V súčasnosti je týmto postupom preslávená oblasť Miyazaki. Veľkého ohlasu sa však dostáva aj čajom z prefektúry Shizuoka na ostrove Honšú. Hovorí sa jej okrem iného japonská riviéra a práve tu sa nachádzajú niektorí z najlepších producentov restovaného čaju kamairicha.

Kvôli náročnosti a bohužiaľ aj častým bolestivým popáleninám pestovateľov od rozžeravenej panvy sa však v krajine vychádzajúceho slnka od tejto metódy v priebehu storočí pomaly ustúpilo späť smerom k naparovaniu, a to aj napriek mechanizácii niektorých častí procesu.

Dnes sa tak jedná o veľmi raritnú a lokalizovanú záležitosť. S výnimkou vzdelávacieho účelu a implementácie v rámci vybraných čajových šampionátov sa s ňou stretnete len u veľmi obmedzeného počtu pestovateľov. Najčastejšie sa jedná o rodinné plantáže, ktoré týmto spôsobom udržujú svoju tradíciu.

Po zbere sa čaj nechá chvíľku odpočívať. Kamu, čiže veľká železná panvica, sa potom rozpáli a pridajú sa lístky. Za neustáleho pretrepávania a miešania sa pomaly opekajú, čím sa zabráni oxidácii. Po celú dobu sa pozorne sledujú, či je počas restovania zachovaná ich správna farba a vzhľad. Nasleduje starostlivý výber tých najkvalitnejších lístkov a ich tvarovanie do typických ihličiek so zakrútenými koncami. Predtým bola procedúra založená na ručnej práci, avšak aj napriek dnešnej pomoci strojov stojí hlavný dôraz na mnohoročnej praxi a takmer až perfekcionizme čajových majstrov.

Účinky čaje

Zelený čaj
Účinky zeleného čaju

Ukážka balenia čaju

Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.

Príprava čaju

Teplota 70-80 °C Doba prípravy 2-3 minúty Množstvo 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl

Návod na prípravu

  1. Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
  2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
  3. Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte
Chuť a tóny:
Intenzita
Trpkosť
Množstvo teínu
Kvalita
Opakované zaliatie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manutea.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:
Uvarte si tibetský čaj Uvarte si tibetský čaj
19. 6. 2016 2 minúty čítanie

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


JAPAN KUKICHA - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN KUKICHA - zelený čaj

Pod rákosovými sieťami, na úpätí stále aktívnej sopky, na ostrove sa subtropickou klímou. Tak rastú čajovníky, ktoré dali vzniknúť netradičnému, mimoriadne chutnému a zdravému, čaju. Kukicha, to nie sú klasické čajové lístky, ale stonky, steblá a vetvičky. Aj keď to pôvodne nikto nečakal, dávajú znamenitý svieži nálev kombinujúci krémovú sladkosť, ľahkú orechovosť a príjemnú horkosť. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
28,52 € /250 g 11,41 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do štvrtku, 20. 5. 2021

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN TAMARYOKUCHA YONKON - zelený čaj

Zeleného čaju s trochu zapeklitým menom sa nemusíte báť. Keď si ho párkrát poviete nahlas, vryje sa vám názov Tamaryokucha do pamäte. Úplne rovnako, ako keď si ho niekoľkokrát uvaríte. Jemná japonská špecialita zaujme hneď po rozbalení vrecka. Drobné kudrlinky sa vám vysypú do dlane a prevoňajú okolie sviežimi citrusmi a zamatovou nasládlosťou. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
41,71 € /250 g 16,68 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do štvrtku, 20. 5. 2021

15% ZĽAVA
JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN GYOKURO HISUI BIO - zelený čaj

Hornatý ostrov Kjúšú sa preslávil ako najaktívnejšou sopkou Japonska, horúcimi prameňmi a bohatou históriou, tak rozsiahlymi čajovými plantážami. Po celé stáročia dávajú svetu lístky dokonalej čistoty a skvostných vôní a chutí. Japan Gyokuro v BIO kvalite patrí k tým najvyberanejšími. Vyrastá v tieni rákosových rohoží, preto je delikátne jemný a ovocno sladký. Toto je čaj, ktorému sa hovorí Jadeitová rosa. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
61,39 € /250 g 52,18 € /250 g 20,87 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do štvrtku, 20. 5. 2021

Prezerali ste


GOTU KOLA, PUPOČNÍK - prášok
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

GOTU KOLA, PUPOČNÍK - prášok

Veľké balenia:
Malé balenia:
Odoslaním strážneho psa súhlasíte so spracovaním osobných údajov..
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »