

JAPAN KAMAIRICHA BIO - zelený čaj
Na čajové lístky s panvičkou? V prípade unikátneho zeleného čaju kamairicha rozhodne. Ba čo viac, použitie ťažkej železnej panvy pri výrobe je tu alfou a omegou. Takzvaná "čínska metóda" alebo restovanie lístkov pomocou suchého tepla je dnes naprieč Japonskom veľmi vzácna. A samotná kamairicha je skutočnou raritnou záležitosťou - niektoré zdroje uvádzajú, že z celej japonskej produkcie tvoria obyčajné jedno percento.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Zelený čaj Japan Kamairicha v BIO kvalite zaujme svojou jemne praženou chuťou so sviežimi tónmi.
Pôvod čaju
V súčasnosti je týmto postupom preslávená oblasť Miyazaki. Veľkého ohlasu sa však dostáva aj čajom z prefektúry Shizuoka na ostrove Honšú. Hovorí sa jej okrem iného japonská riviéra a práve tu sa nachádzajú niektorí z najlepších producentov restovaného čaju kamairicha.
Kvôli náročnosti a bohužiaľ aj častým bolestivým popáleninám pestovateľov od rozžeravenej panvy sa však v krajine vychádzajúceho slnka od tejto metódy v priebehu storočí pomaly ustúpilo späť smerom k naparovaniu, a to aj napriek mechanizácii niektorých častí procesu.
Po zbere sa čaj nechá chvíľku odpočívať. Kamu, čiže veľká železná panvica, sa potom rozpáli a pridajú sa lístky. Za neustáleho pretrepávania a miešania sa pomaly opekajú, čím sa zabráni oxidácii. Po celú dobu sa pozorne sledujú, či je počas restovania zachovaná ich správna farba a vzhľad. Nasleduje starostlivý výber tých najkvalitnejších lístkov a ich tvarovanie do typických ihličiek so zakrútenými koncami. Predtým bola procedúra založená na ručnej práci, avšak aj napriek dnešnej pomoci strojov stojí hlavný dôraz na mnohoročnej praxi a takmer až perfekcionizme čajových majstrov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GREEN CEYLON HIGHLAND - BIO

BIO LONG JING XI HU - zelený čaj
