Nová registrácia
Zabudli ste heslo?
0221 201 040 (Po-Pia 7-17 hod.)
0 Ks
0,00 €
Košik je prázdny. Poďme to napraviť!
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €

JAPAN KAMAIRICHA BIO - zelený čaj

Kód: 1473

Na čajové lístky s panvičkou? V prípade unikátneho zeleného čaju kamairicha rozhodne. Ba čo viac, použitie ťažkej železnej panvy pri výrobe je tu alfou a omegou. Takzvaná "čínska metóda" alebo restovanie lístkov pomocou suchého tepla je dnes naprieč Japonskom veľmi vzácna. A samotná kamairicha je skutočnou raritnou záležitosťou - niektoré zdroje uvádzajú, že z celej japonskej produkcie tvoria obyčajné jedno percento.

Veľké balenia:
Malé balenia:
51,09 € /250 g 20,44 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 4. 12. 2020
Neplaťte poštovné! Pridajte 40,00 € a máte ho zadarmo.
 
40,00 €
Krajina pôvodu
Krajina pôvodu:
Japonsko
Región
Región:
Miyazaki
Chuť
Chuť:
Kouřová, Osvěžující
Pre deti
Pre deti:
od 12 rokov
Zber
Zber:
Posledný zber
BIO
BIO:
Áno

Zloženie

100%

Nálev a chuť čaju

Zelený čaj Japan Kamairicha v BIO kvalite zaujme svojou jemne praženou chuťou so sviežimi tónmi.

Pôvod čaju

Za pôvodom tejto prastarej techniky opekania lístkov na špeciálnej panvici musíte až do éry dynastie Ming. V tom čase ju Japonci odpozerali od čínskych čajových majstrov a špecifická chuť aj vôňa takto vyrobených čajov ich očarila.

V súčasnosti je týmto postupom preslávená oblasť Miyazaki. Veľkého ohlasu sa však dostáva aj čajom z prefektúry Shizuoka na ostrove Honšú. Hovorí sa jej okrem iného japonská riviéra a práve tu sa nachádzajú niektorí z najlepších producentov restovaného čaju kamairicha.

Kvôli náročnosti a bohužiaľ aj častým bolestivým popáleninám pestovateľov od rozžeravenej panvy sa však v krajine vychádzajúceho slnka od tejto metódy v priebehu storočí pomaly ustúpilo späť smerom k naparovaniu, a to aj napriek mechanizácii niektorých častí procesu.

Dnes sa tak jedná o veľmi raritnú a lokalizovanú záležitosť. S výnimkou vzdelávacieho účelu a implementácie v rámci vybraných čajových šampionátov sa s ňou stretnete len u veľmi obmedzeného počtu pestovateľov. Najčastejšie sa jedná o rodinné plantáže, ktoré týmto spôsobom udržujú svoju tradíciu.

Po zbere sa čaj nechá chvíľku odpočívať. Kamu, čiže veľká železná panvica, sa potom rozpáli a pridajú sa lístky. Za neustáleho pretrepávania a miešania sa pomaly opekajú, čím sa zabráni oxidácii. Po celú dobu sa pozorne sledujú, či je počas restovania zachovaná ich správna farba a vzhľad. Nasleduje starostlivý výber tých najkvalitnejších lístkov a ich tvarovanie do typických ihličiek so zakrútenými koncami. Predtým bola procedúra založená na ručnej práci, avšak aj napriek dnešnej pomoci strojov stojí hlavný dôraz na mnohoročnej praxi a takmer až perfekcionizme čajových majstrov.

Ukážka balenia čaju

Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.

Príprava čaju

Teplota 70-80 °C Doba prípravy 2-3 minúty Množstvo 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl

Návod na prípravu

  1. Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
  2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
  3. Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte
Chuť a tóny:
Intenzita
Trpkosť
Množstvo teínu
Kvalita
Opakované zaliatie

Potrebujete poradiť?

Kontaktujte Petru!
0221 201 040
petra@manutea.sk
Pomôžte ostatným pri výbere:
Uvarte si tibetský čaj Uvarte si tibetský čaj
19. 6. 2016 2 minúty čítanie

Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:


JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN MIYAZAKI GYOKURO BIO

Japonský kráľ z tienistých záhrad v bio kvalite. Zelený čaj vycibrenej chuti, ktorá si Vás celkom podmaní svojou jemnosťou a pritom výraznou intenzitou. Vďaka svojej sýtej farbe si vyslúžil pomenovanie nefritová slza a celkovo vo Vás zanechá dojem, ktorý si budete vychutnávať všetkými zmyslami. Nie nadarmo je Gyokuro považovaný za jeden z najlepších japonských čajov, ktorým sa uctievajú len tí najváženejší hostia, a ten z oblasti Miyazaki patrí medzi unikátne skvosty. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
68,13 € /250 g 27,25 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 4. 12. 2020

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj
Ste firma? Neprehliadnite firemné podmienky.

JAPAN KAGOSHIMA KABUSECHA BIO - zelený čaj

Hra slnka a tieňa. Milovníci japonských čajov vedia, že práve drobné rozdiely vo využívaní svetla a šera pri pestovaní čajovníkov dokážu zásadne ovplyvniť pôžitok z výsledného nápoja. Zelený organický čaj Kabusecha je toho žiarivým príkladom. Ak sa nemôžete rozhodnúť medzi Senchou a Gyokurom, potom pre Vás máme možné riešenie. Vyskúšajte kabusechu. Kombinuje tie najvýraznejšie vlastnosti z oboch a ľahko sa tak môže stať Vaším favoritom. Viac detailov tovaru
Veľké balenia:
Malé balenia:
68,44 € /250 g 27,38 € /100 g
Čerstvý čaj dodáme do piatku, 4. 12. 2020
Môžete sa kedykoľvek odhlásiť. Novinky Vám zašleme len 1x za 14 dní.
Prihlásením do akcií, noviniek a zaujímavostí súhlasíte sa spracovaním osobných údajov..

  Doprava zadarmo od 40 € | Zľava na prvý nákup »