

Japan Sencha citrónová - zelený čaj
Sviežosť citrusov a trpkosť zeleného čaju - to je vysoká hra chutí a vôní. Citrónová Sencha poteší každého, kto dáva prednosť jednoduchému a pritom zaujímavému čaju. Zelený poklad z japonských čajových záhrad nebolo treba zložito šperkovať - tentoraz stačili veľké kúsky citrónu. Senchi preukazujú výbornú službu. Ochutnajte!
Zloženie
Zelený čaj Sencha 93%, Citrónová kôra 5%, Aróma prírodná, Citrónová trávaNálev a chuť čaju
Svetložltý nálev sa rozvonia hneď po zaliatí. Stúpa z neho aróma ľahká ako vánok, s tónmi čerstvo pokosenej trávy a práve vytlačeného citróna. Sencha citrónová má vyváženú, mierne trpkú chuť, ktorej hlavným prvkom je trávová sviežosť. Citróny v nej obsiahnuté sú neprehliadnuteľné. Spoznáme ich okamžite s prvým dúškom.
Sypaný čaj Sencha citrónová je skvelá na prípravu ľadového čaju. Skúste vlažný čaj naliať do pohára zaplneného z 2/3 kockami ľadu. Získate lahodne osviežujúci nápoj.
Pôvod čaju
Základom tejto sypanej dobroty je Sencha - najpopulárnejší japonský čaj, ktorý je charakteristický svojimi jemnými ihlicovitými lístkami a smaragdovo zelenou farbou. Najčastejšie sa zberá v regióne Shizuoka, kde kríky čajovníkov čínskych ozeleňujú údolia riek aj úbočia vysokých hôr. Čajové lístky sa po zbere nechajú zvädnúť a potom sú niekoľko desiatok sekúnd naparované. Tak dôjde k zastaveniu fermentácie - enzýmy spôsobujúce u zelených čajov nežiaducu oxidáciu sú zničené teplom. Potom nasleduje zvinovanie do ihličiek, sušenie a triedenie.
Citrón pochádza od certifikovaných dodávateľov z EÚ. Zdravé ovocie najvyššej kvality bolo nakrájané na kúsky a konzervované procesom lyofilizácie (vákuovým vymrazovaním). Bez akýchkoľvek chemických látok sa tak podarilo zachovať pôvodné senzorické vlastnosti ovocia a tiež zdraviu prospešné látky.
Príprava zeleného ľadového čaju
- Zelený čaj zalejeme vriacou vodou s teplotou 70 -80°C v pomere 3 polievkové lyžice na 0,5l. Väčšie množstvo sypaného čaju je z toho dôvodu, že sa čaj zmieša s ľadom.
- Doba vylúhovania je 3 minúty.
- Môžeme pridať trstinový cukor.
- Pripravíme si kanvicu alebo nádobu, ktorá bude o objeme 1l. Pozor nádoba musí byť odolná voči teplotnému šoku.
- Nádobu naplníme asi do polovice kockami ľadu a potom hneď prelievame hotový čaj na ľad.
- Ozdobíme plátkami citrónu.
Týmto spôsobom prípravy sa v čaji zachovávajú všetky jeho zdraviu prospešné látky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 2 kJ / 0.4 kcal |
Tuky: | 0 g |
z toho nasytených : | 0 g |
Sacharidy: | <0,5 g |
z toho cukry: | <0,5 g |
Bielkoviny: | 0 g |
Soľ: | 0 g |
22. 4.
5. 12.
21. 11.
15. 10.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

BRUSNICOVO - CITRÓNOVÝ - zelený čaj

SENCHA BRUSNICOVO - JAHODOVÁ - zelený čaj
