

JAPAN SENCHA OGASA - zelený čaj
V Ogase sa zberá zelený čaj, alobe aj čučoriedky. Zaujímavá kombinácia na japonské mesto, nemyslíte? My odtiaľ dovážame Senchu top kvality. Než sa dostanú tmavo zelené ihličky do vašich konvičiek, prejdú desiatkami rúk. Spomeňte si na prácu robotníkov, farmárov, baličov, predajcov a vodičov. Japonská Sencha Ogasa rozpráva príbeh poctivých ľudí a životodarnej prírody.
Zloženie
Zelený čaj OGASA 100%NÁLEV A CHUŤ ČAJE
Tento čaj charakterizuje jemná chuť, ktorá je zároveň plná, sladkastá a v závere pikantná. Pre kvalitnú japonskú Senchu je typická kvetinová vôňa a veľmi osviežujúce účinky.
Pôvod čaju
Sencha je proste japonská klasika. Ako bude chutiť, záleží na mieste, kde rastú čajovníky, z ktorých sa vyrába, aj na dobe zberu čajových lístkov.
První sklizeň je považována za nejchutnější.
Prefektúra Shizuoka vznikla z troch bývalých regiónov Totomi, Suruga a Izu v roku 1868. Ide o podlhovastú oblasť pri pobreží Tichého oceánu siahajúcu hlboko do japonských hôr. Na východe je ohraničená morom, na severe posvätnou horou Fuji. Celých 11 percent rozlohy Shizuoka pokrývajú prírodné parky.
Čajové záhrady patria do vlastníctva menších rodinných podnikov, ktoré sa o ne s príkladnou starostlivosťou starajú. Pre zber Senche je typické skoré ranné šklbanie lístkov a nutnosť dopraviť koše plné čaju čo najrýchlejšie k spracovateľovi. Ten necháva zelené lístky zvädnúť na slnku a potom ich opakovane krátko, ale intenzívne naparuje. Tým zabráni oxidácii enzýmov a uzavrie všetky cenné látky vnútri čaju. Nakoniec sú lístky špeciálnymi pohybmi tvarované do plochých ihličiek, sušia, triedené a balené.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Senchu zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Liatinová čajová kanvica so sitkom 1200 ml - zelený dekor

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BANCHA PREMIUM - zelený čaj

JAPAN BIO SENCHA - zelený čaj
