

JAPAN SENCHA SATSUMA BIO - zelený čaj
Čaj, ktorý odmení chuťové poháriky neobvyklou nasládlosťou v kombinácii s povestným umami. Presne taká je japonská Sencha Satsuma vypestovaná v súzvuku s prírodou bez zásahov chémie. Očarujúca kvetinová vôňa ide ruka v ruke s osviežujúcou chuťou, ktorá vás povzbudí do nového dňa. Doprajte si chvíľku pre seba a vychutnajte si dokonalosť skrytú v každej šálke tejto čajovej špeciality z krajiny vychádzajúceho slnka.
Zloženie
Zelený čaj Japan Sencha Satsuma BIO 100%Nálev a chuť čaju
Nálev žiarivo žltého odtieňa v sebe nesie prekvapivú sladkosť a jemnosť, ktorú v závere korunuje umami.
Pôvod čaju
Provinciu Satsuma by ste dnes na mape hľadali márne. Táto historická oblasť bola známa predovšetkým prekrásnou keramikou, súprav na prípravu čaju nevynímajúc. Na konci 19. storočia však spoločne s okolitými regiónmi vytvorila súčasnú provinciu Kagoshima na ostrove Kjúšú.
Tamojšie čajovníkové záhrady sú celosvetovo preslávené svojimi prvotriednymi zelenými čajmi. A práve sencha patrí k tým najobľúbenejším. Pre mnoho Japoncov je jej pitie pravidelným rituálom, ktorým si spríjemňujú náročný deň. A nemusí to byť len kanvička teplého nápoja, sencha chutí výborne aj ako ľadové osvieženie v horúcom lete.
Pre Japan Sencha Satsuma BIO sú starostlivo vyberané najkvalitnejšie mladé lístky, ktoré sa vyznačujú sviežosťou a výraznou vôňou. Počas prvého zberu na prelome apríla a mája sa lístky ručne zbierajú a následne sparia. Potom sa opäť manuálne stočia do pravidelných ihličiek sýto zelenej farby. Na dokonalom výsledku má určite podiel aj organické pestovanie čajovníkov, ktoré si tak sami musia získať potrebné látky z pôdy bohatej na živiny, čo ozvláštňuje ich charakteristické vlastnosti.
Keď si pripravíte japonskú Sencha Satsuma, môžete očakávať lahodné snúbenie okúzľujúcej arómy, nasládlosti a prívalu energie. V prvom náleve ale všetkých milovníkov zelených čajov čaká tiež ono známe umami, slávna piata chuť, vďaka ktorej sa zážitok zo šálky prenesie na úplne inú úroveň.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPAN BIO SENCHA - zelený čaj

JAPAN SENCHA SHIZUOKA BIO – zelený čaj
