

JAPAN SHINCHA MAKIZONO BIO First Flush 2023 - zelený čaj
Legenda zahalená v hmlovom opare nesúca v sebe energiu jari a chuť, kvôli ktorej budete rok čo rok nedočkavo čakať na úrodu prvých lístkov. Ale pozor! Shincha z regiónu Kirishima je pre samotných Japoncov natoľko luxusnou záležitosťou, že sa na zahraničný trh dostane len veľmi zriedka. Užite si preto jedinečnú príležitosť okúsiť túto čajovú raritu a načerpajte z nej silu mladosti a sviežosti.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Smaragdovo zelený nálev s jemnými odleskami prekvapí jemnou a napriek tomu plnou chuťou, ktorej elegantné tóny majú ľahko ovocno sladkastý charakter s dotykom umami.
Pôvod čaju
Región Kirishima, ležiaci v japonskej prefektúre Kagoshima, ktorého súčasťou je aj mesto Makizono, je svojimi zelenými čajmi známy po celom svete. Môžu za to špecifické klimatické podmienky, vďaka ktorým čajovníkové plantáže často pokryje hmlová strecha, ktorá chráni mladé lístky pred prílišným pôsobením slnečného svitu. Pôda, ktorá je nesmierne bohatá na potrebné minerály, potom dáva čaju unikátne vlastnosti a zaisťuje, že čajovníky môžu rásť prirodzene, bez zvláštnych zásahov človeka.
Shincha doslova znamená nový čaj. Vytvára sa z úplne prvého zberu jarných lístkov. Ten začína práve v Kagoshime, ktorá tvorí najjužnejšiu časť Japonska. Najmladšie čajové lístky sú úplne výnimočné. Sú stelesnením sviežosti, čerstvosti a báječnej sladkastej chuti, v ktorej je predsa zrejmé povestné umami, ktoré si s japonskými zelenými čajmi spájame. Lístky si vďaka skorej úrode uchovávajú veľký obsah živín a teínu. Jedná sa o skutočnú vzácnosť, preto aj pestovatelia čaj ručne nielen zbierajú, ale aj následne stáčajú do tenkých ihličiek tmavo zelenej farby.
Aby výsledná Shincha nestratila nič zo svojich jedinečných vlastností, je čo najrýchlejšie prepravovaná na trh. Preto sa jej občas hovorí "flight tea". Japonci veria, že keď svoju Shinchu vypijete presne 88. deň po jarnej rovnodennosti, budete zdraví po celý rok. Šálka tejto rarity v bio kvalite s bohatou a elegantnou chuťou Vám avšak dopraje luxusný zážitok kedykoľvek.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Shinchu nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Shinchu zalejte vodou s teplotou 70-80 °C. Zalievanie vodou s vyššou teplotou môže mať za následok horšiu chuť a vôňu čaju.
- Doba lúhovania 2 - 3minuty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Shinchu je možné nechať 3x lúhovať.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA WHITE BUTTERFLY - biely čaj

JAPAN SENCHA YABUKITA - zelený čaj

JAPAN GYOKURO SHINCHA KIWAMI BIO - zelený čaj
Prezerali ste
