

JAPONSKÁ MATCHA KIKYOU BIO - zelený čaj
Slová nestačia. Popísať v niekoľkých viet unikátnu chuť, jedinečnú vôňu a starostlivú výrobu púdrového zeleného čaju sa doteraz nepodarilo starým japonským majstrom ani súčasným Matcha milovníkom. Jej jasnú zelenú farbu skrátka musíte vidieť, jej rozmiešanie v horúcej vode si musíte užiť. Len potom je Matcha dokonalá. V tomto prípade Matcha BIO v prémiovej kvalite!
Zloženie
Zelený čaj Japan MATCHANálev a chuť čaju
Matcha Kikyou BIO vyniká naozaj bohatou chuťou, ktorá poteší priaznivca sladkých a len mierne trpkých nápojov. Po našľahaní vytvorí nápoj svieže zelené farby, ktorý je jemný ako smotana. Tešiť sa samozrejme môžete aj na tú pozoruhodnú chuť umami pripomínajúce more a vyvolávajúcu túžbu po ďalším a ďalším dúškom.
Pôvod čaju
Z japonskej prefektúry Shizuoka (Shizuoka-ken) mieri do sveta celých 40 percent japonských čajov. Čajové záhrady založili mnísi v polovici 13.storočia. Od tej doby má Shizuoka status hlavnej japonskej čajovej lokality. Pretože jeho poľnohospodári vyrábajú celú paletu zelených čajov, patrí tiež k najvšestrannejším dodávateľom.
Nielen tisícročné skúsenosti čajových majstrov, ale tiež jedinečné prírodné podmienky stoja za vynikajúcou kvalitou čajov zo Shizouky. Región nachádzajúci sa na pobreží Tichého oceánu v zálive Suruga charakterizuje pohorie s posvätnou horou Fuji. Mimochodom shizu je možné preložiť ako "kľud" a oka ako "kopec". Klíma je popisovaná ako vlhké, subtropické, leto je horúce a vlhké, zima mierna. Samozrejme treba dodať, že aj do Shizuoky sa chodí lyžovať. Hornatý sever regiónu poskytuje milovníkom zimných športov vynikajúce podmienky.
Výroba čajov typu Matcha nie je jednoduchá a presný postup nie je ľahké získať. Každá čajová záhrada si ho pozorne stráži. Všeobecne môžeme povedať, že pre Matchu sú vyberané najdelikátnejšie lístky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), ktoré je potrebné 3-4 týždne pred zberom zatieniť veľkými rohožami. Vďaka tomu sa v nich vyvolá vyššia produkcia chlorofylu a žiadajúcich aminokyselín.
Zvláštnosťou Matcha Kikyou BIO je medzikrok, pri ňom sa z listov vyrobí Sencha (opakovaným naparovaním je zastavená oxidácia enzýmov) a až potom nasleduje klasická výroba Matchi - teda sušenie, zbavenie čaju stonkou a žiliek a mletie medzi žulovými kameňmi. Výsledkom je jemný zelený púder, ktorý sa musí skladovať v nepriechodných sáčkoch alebo plechovkách.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Pripravte si horúcu vodu, ktorá bola prevarená a schladla na 75°C
2. Do misky alebo šálky vysypte pol čajovej lyžičky čaju Matcha a zalejte s pripravenou horúcou vodou (cca 1dcl)
3. Pomocou metličky na čaj alebo elektrického šľahača na mlieko Matchu rozmiešajte a rozšľahajte
4. Riedka našľahaná pena po chvíli zhustne.

























21. 5.
20. 10.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
