

ŠKORICOVÁ SLIVKA - ovocný čaj
Sladké slivky si obľúbili už v antike. Užívali ich na dobré trávenie. A tak nie je divu, že sa šišaté šťavnaté plody objavujú aj v čajoch. Zasypané rooibosom a poprášené škoricou dávajú chuť i vôňu vynikajúcemu nápoju. Škoricovú slivku môžete piť v zime aj lete, ráno aj večer. Neobsahuje teín, nepotrebuje dochutiť. Skrátka značka ideál.
Zloženie
Kúsky jablka, Kvet ibišteka, Hrozienka, Rooibos, Šípková kôra, Škorica 5%, Aróma prírodná, Kúsky sliviek 4%Nálev a chuť čaju
Úžasný žltooranžový nálev urobí radosť nielen svojím vzhľadom, ale hlavne vôňou a chuťou. Tie nemôžu byť iné ako plné sliviek, škorice a hrozienok. Sladký čaj Škoricová slivka netreba ničím dochucovať. Je výborný sám o sebe. Ale ak chcete, odporúčame plátok citróna alebo kvapôčku slivovice.
Pôvod čaju
Pôvod sypaného čaju Škoricová slivka musíme hľadať na niekoľkých miestach. Jeho najzásadnejšími zložkami sú ale rooibos a slivky. Tá prvá vyrástla v Južnej Afrike, druhá v strednej Európe.
Rooibos, inak tiež Redbush Tea, je vyrábaný z lístkov a vetvičiek čajovníkovce kapského. Asi 150 centimetrový ker rastie iba na úbočiach kopcov v juhoafrickom Cederbergu. Neznáša totiž priemyselné znečistenie a vyžaduje úplne špecifické prírodné podmienky. A tak sa doteraz nikde na svete nepodarilo založiť plantáž, na ktorej by kríky čajovníkovcov prosperovali. Po zbere sa celé vetvičky aj s ihlicovitými lístkami nasekajú a nahrnú na veľké hromady, kde sa nechajú niekoľko hodín kvasiť. Rooibos sa suší na žeravom africkom slnku.
Slivky sú plody slivky, stromu, ktorý je doma ako u nás, tak takmer všade inde v strednej Európe. Tmavomodré vajcovité slivky s kôstkou vnútri výrazne voňajú a vynikajú šťavnatou dužinou. Pre potrebu výroby sypaného čaju boli veľké a zrelé kusy sliviek konzervované lyofilizáciou, teda vákuovým vymrazovaním. Neprišli tak o cenné vitamíny, nestratili ani prirodzenú chuť a vôňu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1,5-2 čajové lyžičky na 2-2,5dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko kliešte veľké 65mm

Bavlnené sitko M - 1 ks

Bambusové sitko s dvoma úchytmi

ČAJOVÉ NEREZOVÉ SITKO

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠŇOVÉ POKUŠENIE - ovocný čaj

VIANOČNÝ KOLÁČ - ovocný čaj
