

JASTRABINA VŇAŤ (Galega officinalis) - bylina
Je síce trochu trpká, ale prospeje v mnohých situáciách. Odvar z vňate jarabiny používajú napríklad mamičky dojčiat k podpore tvorby mlieka, uplatňuje sa pri horúčkach aj cukrovke. Staré herbáre ju odporúčajú tiež po haďom uštipnutí. Vňať jarabiny obsahuje okrem iného horčíny, triesloviny, saponíny a ďalšie prospešné látky.
Zloženie
Jastrabina 100%Nálev a chuť byliny
Sladkasto zemitá chuť je sprevádzaná drevitou vôňou nálevu.
Pôvod byliny
No konečne, chcelo by sa zvolať. Konečne bylina, ktorú môžu vyskúšať aj dojčiace ženy. Vrecúško sušenej jastrabiny by mala mať pri sebe každá takáto mamička. Nie nadarmo je totiž jej latinské meno Galega officinalis odvodené od slova mlieko.
Trváca bylina dorastajúca až do výšky jedného metra sa môže pochváliť zvonkovými kvetmi rôznych farieb. Vyberá si pôdu bohatú na živiny, preto ju ľahko nájdete na rumoviskách, lúkach či na okrajoch vodných tokov. Často tvoria prepletené kolónie rastlín.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Jastrabinu zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1-2 čajové lyžice na 250 ml.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžicu navyše.
- Po zaliatí necháme lúhovať 15 min. a potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj
