

Keňa Embu County Green - zelený čaj
Ak si Keňu predstavujete len ako krajinu levov a žiráf, potom k nim rýchlo pridajte aj čaj. Stačí ochutnať Keňa Embu County Green a už to nikdy nezabudnete. Kenský zelený čaj z plantáže obklopenej dažďovým pralesom vám ponúkne šálku sviežeho a milo trpkého čaju, vhodného na naštartovanie dňa aj pre popoludňajší relax.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Keňa Embu County Green patrí k zeleným čajom klasickej, sviežej a jemne zvieravej chuti. Nálev má svetlú, žltozelenú farbu a príjemnú trávovú vôňu. Tento čaj vás občerství, kedykoľvek budete potrebovať.
Pôvod čaju
Čaj je pre Keňu hlavnou trhovou plodinou a popri cestovnom ruchu, káve a kvetoch jedným zo zásadných zdrojov devízových príjmov. Tamojší farmári vyrábajú čaje biele, žlté, čierne a samozrejme aj zelené, a to na objednávku od hlavných odberateľov.
Prvýkrát boli čajovníky čínske (Camellia sinensis) na území Kene vysadené v roku 1903, komerčne začali byť využívané o 21 rokov neskôr. O kvalitu čaju aj jeho predaj sa stará Kenya Tea Development Agency združujúca vyše pol milióna farmárov a takmer 70 spracovateľských závodov. Väčšina kenského čaju je vyrábaná takzvanou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), pri ktorej sú lístky drvené, trhané a krútené. Takýto produkt má homogénnu, silnú chuť a používa sa ako základ čajových zmesí a raňajkových čajov.
Kvalitné kenské čaje, ku ktorým patrí Keňa Embu County Green, sú vyrábané tradičnými postupmi. Lístky a púčiky robotníci našklbú ručne, nechajú ich zavädnúť a krátko, opakovane vystavujú vysokým teplotám. Takto vzniknutý zelený čaj následne pomaly sušia, triedia a balia. Zo 4 kilogramov natrhaných listov a púčikov vyrobia maximálne 1 kilogram čaju.
Čajovníkom sa v Keni darí veľmi dobre. Vulkanické pôdy sú bohaté na minerálne látky, zrážky prichádzajú počas roka vcelku pravidelne a kopcovitá krajina poskytuje kríkom príjemné teploty. Výhodné sú tiež dlhé slnečné dni a tropické podnebie.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou o teplote 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAPONSKÁ SENCHA MAKOTO - zelený čaj

GUANGXI BIELE PERIE - biely čaj
