

Kokosovo-rumová symfónia - ovocný čaj
Zloženie
Kúsky jablka, Hrozienka, Kokos, Škorica, Ibištek, Plátky mandlí, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Kokosovo-rumová symfónia – ovocný čaj má po zaliatí horúcou vodou jemne ružovú farbu. Vonia milo kokosovo, sladko a skutočne trochu rumovo. Pri prvom ochutnaní ucítite lahodný kokos, ktorý je čoskoro doplnený teplými a pikantnými tónmi škorice. Každý dúšok je sladký, korenistý a osviežujúci.
Pôvod čaju
Viete o kokosovom orechu skutočne všetko? Poďme si o tejto základnej ingrediencii ovocného čaju Kokosovo-rumová symfónia povedať trochu viac.
Kokosový orech je plodom kokosovej palmy (Cocos nucifera). Je známy pre svoju vysokú nutričnú hodnotu a rozmanité využitie. Pochádza z Indonézie, konkrétne zrejme zo Sundských ostrovov, a bol rozšírený do mnohých častí sveta. A to celkom prirodzene. Vďaka schopnosti plávať na vode prekonal oceány aj more.
Kokosové palmy prosperujú v tropickej klíme s dostatočným dažďom. Za priaznivých podmienok môžu kokosové orechy klíčiť. Nové rastliny plodia obvykle už po troch rokoch. Najväčšími producentmi kokosových orechov sú Indonézia, Filipíny a India, ktoré dohromady žnú okolo 70 percent celkovej svetovej produkcie. K ďalším významným pestovateľom patrí Srí Lanka, Brazília, Vietnam, Papua Nová Guinea, Mjanmarsko, Mexiko a Thajsko.
Existujú tri hlavné variety kokosových paliem: Tall (vysoké), Dwarf (trpasličie) a Hybrid (hybridné). Tall palmy majú dlhšiu ekonomickú životnosť, zatiaľ čo Dwarf palmy začnú plodiť skôr, ale majú kratšiu ekonomickú životnosť. Hybridné palmy sú kríženci, ktorí všeobecne vykazujú vyššie výnosy a lepšiu kvalitu zberu.
Kokosový orech je nutrične bohatý, jeho časti sa používajú v rôznych kulinárskych a priemyselných úpravách. Kokosová dužina je bohatá na vlákninu a zdravé tuky, zatiaľ čo kokosová voda je známa svojimi hydratačnými vlastnosťami. Kokosový olej a maslo sa často používajú pri varení a pečení, ale aj v kozmetickom priemysle. Kokosová múka je bezlepková alternatíva k pšeničnej múke. Veľmi známa a obľúbená je takzvaná kopra – rozomleté a sušené jadro kokosového orechu. Z kokosovej šupky je možné vyrobiť koiru, textilné vlákno s výbornými izolačnými vlastnosťami.
Dozvedeli ste sa niečo nové? Veríme, že áno. Teraz už zostáva len čaj obsahujúci mimoriadne zaujímavý kokos ochutnať.
Za zmienku samozrejme stoja aj jabĺčka, ktoré v čaji tiež nájdete. Jablko je okrúhle, jedlé ovocie. Ide o plod jabloní (Malus domestica) pestovaných po celom svete. Ich pôvod možno nájsť v Strednej Ázii. Nielen tam, ale aj v Európe sa však pestujú už tisíce rokov. Sú bohaté na vitamíny A, B6, C, E aj K. Obsahujú aj minerálne látky, ako napríklad vápnik, železo, horčík, mangán alebo draslík.
A zabudnúť nesmieme ani na škoricu, aromatickú kôru vždyzelených tropických stromov z čeľade vavrínovitých (Lauraceae). Najvýznamnejšími z pohľadu produkcie sú škoricovník ceylonský, pochádzajúci zo Srí Lanky, a škoricovník čínsky, pôvodom z Barmy, ktorý sa pestuje aj v južnej Číne, Thajsku a Indonézii. Škorica obsahuje cenné látky ako cinnamaldehyd, ktorý jej dodáva charakteristickú vôňu a chuť, a je známy pre svoje pozitívne účinky na trávenie a celkové osvieženie organizmu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIANOČNÝ KOLÁČ - ovocný čaj

BETLEHEMSKÁ HVIEZDA - ovocný čaj
