

KRÁSNA PLEŤ A BUJNÁ HRIVA - bylinný čaj 210g
Zachová mladistvý vzhľad aj elán.
Mladosť nie je obdobie života, ale duševný stav, tvrdil Goethe. Zostávajme aktívny, radostní, plní nápadov a obklopení rodinou aj priateľmi, ako dlho to len pôjde. Účinnú pomoc nájdeme v prírode. Stačí sa zveriť do starostlivosti osvedčených bylín. Odporúčame Yerba Maté, sladké drievko, mätu, žihľavu, škoricu, ženšen, fenikel a aloe. Pomáhajú udržať vnútornú pohodu aj vonkajšiu krásu.
Zloženie
Yerba Mate, Koreň sladkého drievka, Kúsky ceylonskej škorice, Fenikel, Verbena, Žihľava, Listy mäty, Žen šen 4%, Aróma prírodná, Kandizované aloe vera (aloe vera, cukor), Listy ríbezlíNálev a chuť čaju
Nálev bylinnej zmesi Stálej mladosti dáva po zaliatí horúcou vodou tmavo žlto zelený nálev. Pretože čaj obsahuje niekoľko bylín, jeho vôňa je ľúbezne prírodná, s jemnými zábleskmi lesného ovocia. Chuť odpovedáá osviežujúcim čiernym ríbezliam. Hoci je sviežo kyslastá, nie je potrebné dodatočne ladiť. A keď, tak len pár kvapkami pravého medu.
Pôvod čaju
Neuveďjeme všetky ingrediencie čaju Stálej mladosti, ale pár slov si povieme o tých najdôležitejších...
Yerba Mate v nepraženej forme dodá zmesi nielen teín, antioxidanty a vitamíny, tiež miernu trpkosť a ľahkú zemitosť. Fermentované listy cezmíny paraguajskej (Ilex paraguariensis) používali juhoamerický indiáni na veľa chorôb. Od nich sa to "naučili" tiež Európania a ďalšie národy. Cezmína je strom rastúci na brehoch potokov a riek, chránená zvyčajne ostatnými stromami dažďového pralesa. Má vajcovité listy s vrúbkovaným okrajom. Prirodzene sa vyskytuje v Brazílii, Argentíne, Paraguaji aj Uruguaji. Po zberu treba listy a vetvičky napchať do vriec a nechať fermentovať. Mate je potom sušené, strihané a balené. V krajinách Južnej Ameriky patrí popíjanie nápoja z listov cezmíny paraguajskej k tradičným priateľským rituálom.
Koreň sladkého drievka pochádza zo Stredomoria. Podzemná časť sladovky hladkoplodnej (Glycyrrhiza glabra), ktorá rastie do výšky 1-1,5 metrov a plodí struky. Koreň sa uplatňuje v liečiteľstve aj potravinárskom priemysle. Obsahuje totiž glycyrrhizin, látku 50krát sladšiu ako cukor.
Mäta pieporné (Minta piperita) je základnou položkou európskeho ľudového liečiteľstva. Mentol a menthon, na ktoré je bohatá, prospieva ako aj na trávenie, tak aj k psychickej rovnováhe. Mäta sa nachádza v miernom pásme celého sveta. Rastlina má priamu vňať so slabým ochlpením a stopkaté listy. Práve ony sa sušia a používajú do čajových zmesí.
Viac informácií o čaji nájdete tu.
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 95 °C, v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ALADIN - zmes

NEZDOLNÁ IMUNITA - bylinný čaj 140g
