

KVITNÚCA KRÁSKA - kvitnúci čaj
Viete, ako to vyzerá, keď niekto vykvitne do krásy? Iste áno. Keď vykvitne do krásy čaj, je to radosť pozerať a dokonca aj ochutnať. Výroba kvitnúcich čajov patrí ku starodávnemu čínskemu umeniu. V istej dobe boli v Číne zakázané, dnes už sa ale zase môžu splietať a vyvážať. Kvitnúca kráska patrí k najobľúbenejším.
Zloženie
Zelený čaj,Nálev a chuť čaju
Nálev tohto kvitnúceho čaju je svetložltý až oranžový. Má delikátnu vôňu a ľahkú, mierne zvieravú chuť. Čaj pôsobí sviežo a kvetinovo.
Pôvod čaju
Kvitnúce čaje patria do osobitnej kategórie takzvaných umeleckých čajov. Na ich výrobu sa najčastejšie používajú lístky zeleného alebo bieleho čaju a mnoho druhov kvetov - od pivoniek cez jazmín, nechtík, ibištek až po magnólie. Čaje sa vyrábajú zásadne ručne rozumným zväzovaním jednotlivých lístkov k sebe. Uprostred je vždy zakomponovaný farebný kvet, ktorý sa po zaliatí čaju vodou odhalí v plnej kráse.
Do Európy sa kvitnúci čaj dostal až koncom minulého storočia, hoci v Číne ho poznajú už stovky ak nie tisíce rokov. Bol určený pre cisársky dvor na pobavenie šľachty. V 60. rokoch 20. storočia ho ale čínska vláda v rámci kultúrnej revolúcie vyhlásila za buržoázny prežitok a jeho výrobu zakázala. Späť na výslnie sa kvitnúce čaje dostávajú až teraz. Ich obľuba rastie, a to nielen v samotnej Číne, ale aj v Európe. Ide totiž o nápaditý, neopozeraný a milý darček snáď ku všetkým príležitostiam. Kvitnúci čaj ocenia ako dôkaz citov mladé dievčatá, možno ním potešiť rodičov aj starých rodičov alebo obdarovať nadriadeného. Nič nepokazí, naopak urobí veľkú radosť.
100 gramové balenie obsahuje najčastejšie 12-15 kúskov kvitnúcich čajov. V závislosti na váhe.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Návod na prípravu
- Kvitnúci čaj - 1 porciu (guličku) zalejte 0,3 l vody s teplotou 80 °C.
- Doba lúhovania je 3-5 minút.
- Jeden rozvinutý kvet je viacnálevový. Počet nálevov 2-3.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajova kanvica so sitkom - orientálny motiv II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KVITNÚCA MANDĽA - kvitnúci čaj

KVET LÁSKY - kvitnúci čaj
