

KVITNÚCA PÚPAVA - kvitnúci čaj
Kvitnúce čaje patria k čínskym špecialitkám, ktoré nielen, že dobre vyzerajú, ale tiež výborne chutia. Táto Kvitnúca púpava je dôkazom, že máme pravdu. Keď ju zalejete horúcou vodou, odmení sa nádherným sýto oranžovým kvetom. Nálev bude sladko florálny, jemný a osviežujúci. Z jednej guličky čaju pripravíte až štyri kanvičky.
Zloženie
Zelený čaj 100%, PúpavaNálev a chuť čaju
Nemusíte sa obávať, že by kvitnúce čaje boli len potechou pre oko. Spĺňajú totiž aj vysoké nároky na chuťové pôžitky. Kvitnúca púpava dáva jemný, harmonický a sladko kvetinový nálev. Vďaka zelenému čaju je jemne zvieravý a preto veľmi osviežujúci. Nálev je svetlo jantárový.
Pôvod čaju
Kedy presne sa kvitnúce čaje (Blooming Tea, Flowering Tea) objavili, nemôžeme povedať. Prvú zmienku môžeme vysledovať v Číne, snáď za dynastie Songa. Pre vládu v rokoch 960 - 1279 a na pobavenie ich cisárov sa údajne splietali čajové lístky s kvetmi rôznych rastlín. Do Európy sa takzvané formované čiže umelecké čaje dostali až v polovici 20. storočia. Sú populárne najmä ako darčeky pre milovníkov zdravých nápojov, symbolizujú prírodu a ich príprava je chvíľou príjemnej relaxácie.
Kvitnúce čaje sú vyrábané výhradne ručne. Pomocou tenkých povrázkov alebo nití sa zošívajú prípadne zväzujú lístky bielych, zelených (menej zvyčajne tiež čiernych) čajov s najrôznejšími kvetmi. Medzi najobľúbenejšie patria jazmín, ľalie, chryzantémy, nechtík, vôňokvetka.
V prípade Kvitnúcej púpavy nájdeme medzi zelenými lístkami práve nechtík lekársky. Letničky s oranžovým kvetom vídame aj na slovenských záhradkách, pôvodne ale rastie v Oriente a južnej Európe. Patrí k populárnym bylinkám, pretože má preukázateľne liečivé schopnosti. Z listov nechtíka, vňate aj kvetov sa vyrábajú masti, tinktúry a čaje.
V 100-gramovom balení nájdete až 15 guličiek kvitnúceho čaju v závislosti na váhe.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Návod na prípravu
- Kvitnúci čaj - 1 porciu (guličku) zalejte 0,3 l vody s teplotou 80 °C.
- Doba lúhovania je 3-5 minút.
- Jeden rozvinutý kvet je viacnálevový. Počet nálevov 2-3.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajova kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motiv II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ASSAM TGFOP1 SECOND FLUSH MONIPUR - čierny čaj

LAPACHO MATTO GROSSO
