

LAPACHO MATTO GROSSO
Pre juhoamerických indiánov je to strom Bohov. Botanici mu hovoria Tabebuia impetiginosa. A my si myslíme, že Lapacho je uzdravujúce drievko. Jeho preventívne účinky, schopnosť odvádzať z tela ťažké kovy, ničiť mikroorganizmy vyvolávajúce infekcie a liečiť kožné problémy a mykózy sú fantastické. Červená kôra vonia po vanilke, má zvieravú chuť a čarovnú moc.
Zloženie
Lapacho Matto Gosso 100%Nálev a chuť čaju
Kôra zo stromu Lapacho sa musí päť minút povariť a potom asi dvadsať minút lúhovať. Nápoj je vo výsledku zafarbený do medena. Vôňa je dubová, mierne vanilková s citrónovým dozvukom. Chuť nemusí sedieť každému - je zvieravo horkastá, ale zároveň mierne sladkastá a zahrievajúca. Ale možno v nej nájsť originalitu a užiť si ju.
Pôvod čaju
Lapacho pochádza z brazílsko-argentínskej hranice. K liečbe mnohých chorôb začali jeho kôru používať indiáni najmä v strednej a južnej Amerike. Okrem toho z nej vyrábali najrôznejšie nástroje a luky. Lapacho je Európanom známe už z čias Vikingov, ktorí ho na svojich cestách menili za cennosti zo starého kontinentu. Vždy zelený strom s výraznými červenými a fialovými kvetmi rastie v pralesoch Argentíny, Paraguaja a Brazílie. Dorastá 15-20 metrov a dožíva sa až 700 rokov.
K liečebným účinkom sa používa vnútorná kôra stromu. Možno ju získať citlivým odberom, ktorý nijako strom nepoškodzuje. Po znesení je kôra uložená v tmavej a suchej miestnosti, kde vysychá. Je očistená od lístia a zvyškov vetvičiek a dosušená prúdiacim vzduchom. Predtým, než je Lapacho zabalené do špeciálnych vriec z juty a opatrené číslom šarže, odoberú sa vzorky na chemickú analýzu.
Lapacho je známe tiež pod portugalským názvom Pau D'Arco alebo Taheebo a Ipe Roxo.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Návod na prípravu
- Podľa chuti dávkujeme cca 1 polievkovú lyžicu Lapacha na 1 liter vody. Z tejto dávky pripravíme 4 šálky čaju.
- Lapacho vložíme do vriacej vody. Odporúča sa približne päť minút variť a cca ďalších 20 minút lúhovať.
- Miešajte iba drevenou lyžicou alebo tyčinkou.

























28. 11.
16. 11.
16. 9.
16. 7.
10. 6.
22. 4.
22. 4.
19. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Bavlnené sitko M - 1 ks

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ROOIBOS

VILCACORA - bylina (Uňa de gato, Mačací pazúr, Uncaria)
