

MACA RED BIO - prášok
Zloženie
Maca 100%Nálev a chuť byliny
Prášok smotanovej, jemne žltkastej farby má zemitú, miernu a ľahko sladkastú chuť.
Pôvod byliny
V krajine by ste ju zrejme prehliadli. Veľké listy, drobný vzrast a nevýrazné kvety. To hlavné sa však skrýva pod zemou. Ako jediná z žeruch korení pomocou buľvy a práve tá je na celej rastline to najžiadanejšie. Maca (latinsky Lepidium meyenii) preferuje vysokohorské prostredie. V Andách, kde rastie, ju nájdete v nadmorskej výške medzi 3500 až 4500 m. Vďaka tomu je chránená pred akýmkoľvek znečistením, či už pôdy či ovzdušia. Peruánska oblasť je pre ňu očividne ako stvorená. Keď totiž skúšali pestovať macu inde, nikdy nedosiahla požadovanej prvotriednej kvality.
Tradiční pestovatelia dodnes žne macu ručne. Opatrne zrežú zavädnuté listy, ktoré ďalej slúžia ako prírodné hnojivo, a nechajú očistené buľvy sušiť na slnku. Následne ich za nízkych teplôt rozomelú na veľmi jemný prášok. Ten vyzerá vždy podobne bez ohľadu na farbu buľvy, rozdielna je však jeho chuť a tiež pomer dôležitých látok. Červená maca je z tohto hľadiska obzvlášť populárna, pretože oproti iným farebným variáciám chutí jemne a sladko a zároveň je bohatým zdrojom minerálnych látok, vitamínov a i.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Návod na prípravu




















Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KOTVIČNÍK VŇAŤ (Tribulus Terrestris) - bylina

ASHWAGANDHA BIO - Indický ženšen bylina - prášok
