

MANGO S VÔŇOU ORIENTU - čierny čaj
Ako podľa vás vonia Orient? My ho vnímame ako kvetinový, ovocný, farebný, divoký, energizujúci. Zároveň príjemne harmonický a hrejivý. Schválne vyskúšajte, nakoľko sme sa čajom Mango s vôňou Orientu trafili do vašich predstáv. Nájdete v ňom pravý čierny čaj z Cejlónu aj veľa exotického ovocia. Stačí ho zaliať vriacou vodou a odnesie vás ďaleko od každodenných starostí, do životom pulzujúceho Orientu.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon OP 1 79%, Ananás (ananás, cukor, kyselina citronová), Aróma prírodná, Pomarančová kôra, Papája (papája, cukor), Kandizované mango 2%, Kvety slnečnice, Kvety slezuNálev a chuť čaju
Čajová zmes Mango s vôňou Orientu spája silný čierny čaj s nežným a sladkým ovocím. Výsledkom je nápoj osviežujúci, príjemný a komplexný. Ak máte radi Cejlón s mliekom, pokojne si ho doprajte. Ak milujete ice tea, máte skvelú príležitosť prichystať si ho. Nálev má jantárovú farbu a občerstvujúcu vôňu.
Pôvod čaju
Cejlón je už nejako pár desaťročí Srí Lankou, avšak jeho čierny čaj stále zostáva jedným z najžiadanejších na svete. Niet divu, že si ho chránia špeciálnym logom. Ak teda natrafíte na leva s mečom, môžete si byť autentickosťou čaju istí. Na Cejlóne sa čajovníky čínske (Camellia sinensis) pestujú najčastejšie na úbočiach vysokých hôr. Teplé dni a chladné noci kríkom totiž náramne prospievajú. Úroda je záležitosťou perfektne vyškolených robotníkov, výber a spôsob šklbania aj prenášanie čajových lístkov sú dôležitými predpokladmi finálneho úspechu. Akonáhle je čaj zozbieraný, rozložia ho na veľké pláty a nechajú pár hodín oddýchnuť. Potom listy mechanicky narušia, najčastejšie "pokrčením", aby uvoľnili šťavu, ktorá spustí fermentačné procesy. Počas nich čaj získava typickú chuť, vôňu a farbu. Vo chvíli, keď je fermentácia ukončená, putuje úroda do sušiarne. Nasleduje triedenie, balenie a export.
Prečo sme k čiernemu čaju pridali ananás? Pretože mu dodáva skvelú chuť a veľa zdraviu prospešných látok. Plody ananásovníka (Ananas) obsahujú ako vitamíny A, B1 a B2, tak fosfor, železo, vápnik a draslík. Obľúbený je tiež vďaka bromelínu, látke pomáhajúcej tráveniu. Popisovať ananás asi netreba. Za zmienku ale stojí informácia o tom, že sa nezbierajú zo stromov ani z kríkov, ale z nízkych bylín s kožovitými, špicatými listami. Najväčším producentom ananásov sú USA, Thajsko, Filipíny a Brazília. Ročne sa tohto tropického ovocia na svete zožne okolo 15 miliónov ton.
Na rozdiel od ananásu, rastie mango na stromoch, mangovníkoch (Mangifera). Nie nadarmo sa mu prezýva ovocie bohov, je totiž fantasticky šťavnaté a plné vitamínov. Predovšetkým vitamíny C, A a B sa podieľajú na jeho výbornom vplyve na kvalitu pleti, vlasov a nechtov, tiež posilňuje nervy a obehovú sústavu. Plody sú oválne, zvyčajne so žltočervenou šupkou, pod ktorou sa ukrýva žltá dužina obaľujúca veľkú kôstku. Výnimkou nie sú plody vážiace okolo 2 kilogramov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj

INDICKÁ ZÁHRADA - čierny čaj
