

MIX BYLÍN PRE TEHOTNÉ A KOJACE ŽENY
Mamy to nemajú ľahké. Zvlášť v čase, keď svoje detičky nosia v brušku alebo v náručí. Potrebujú láskavú starostlivosť a porozumenie, dostatok odpočinku a zdravú stravu. Naše mamičky milujeme, takže sme pre nich a všetky drahé Manuačky pripravili špeciálny mix byliniek. Ako je známe - fenikel, aníz, rascu a žihľava vie zbaviť nepohody telesnej i duševnej.
Zloženie
Fenikel, Aníz, Rasca, ŽihľavaNálev a chuť čaju
Mix bylín pre tehotné a dojčiace ženy má po zaliatí vriacou vodou nálev veľmi svetlý, žltozelený. Vonia pepermintovo a bylinkovo, rovnaká je i chuť.
Pôvod čaju
Stredomoria, Ázie, Európa ... Tam všade by sme mohli hľadať suroviny do tohto mixu bylín pre mamičky. A presne tak sme to urobili. Nehľadali sme ale obyčajné bylinky - hľadali sme bylinky najkvalitnejšie, z organického poľnohospodárstva, čerstvo usušené a správne skladované. K radosti našej i mamičiek všetko dobre dopadlo. Štvorica osvedčených pomocníkov tak môže pomôcť od boľavých a nafúknutých brušiek, problémov s dojčením, nepokojom a nerovnováhou.
Fenikel je trochu podobný kôpru. Viacročná rastlina so známou vôňou a chuťou si našla miesto v kuchyni aj herbároch ľudových liečiteľov. Pre kulinárske účely sa používajú čerstvé lístky aj plody - podlhovasté dvounažkami žltošedej farby.
Aníz je rastlina jednoročná, má veľké ploché listy a biele kvety v okolíkoch. Pestuje sa pre plody, ktoré je potrebné zbierať koncom leta a v tenkých vrstvách sušiť. Aníz slúži ako korenie už od staroveku. Vonia aromaticky a má korenistú sladkastú chuť.
Rascu nájdeme v každej slovenskej domácnosti. Semená obsahujúce éterické oleje sa uplatňujú v pekárstve, konzervovania, farmáciu aj likérnictve. Napríklad v Českej republike ročne spotrebujú okolo 1 500 ton. Rastlina rasce má lysé, sperené listy a tenký vretenovitý koreň.
Žihľavu považujú tradičné liečitelia po práve za kráľovnú bylín. Trvalka vyrastajúca na rumoviskách, pri okrajoch ciest a polí býva vyhľadávaná pre listy a vňať, a to od skorej jari do konca mája. V tom čase totiž obsahuje najviac chlorofylu, horčíka a antioxidantov. Žihľavy sa zbierajú ako na čaj, tak na prípravu plniek, špenátu alebo jarných polievok.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
Návod na prípravu:
- Bylinný čaj zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.1 g |
z toho cukry: | 0.1 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

EARL GREY - čierny čaj

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj
