

OČARUJÚCE MANGO S BROSKÝŇOU - čierny čaj
Čarovať môžete úsmevom, pochvalou aj pozvaním na čaj. A keď spojíte všetky tri kúzla do jednej chvíle, stane sa malý zázrak. Doprajte si ho! Očarujúce mango s broskyňou dopriava chuťovým pohárikom poriadnu nálož ovocia reznutou sviežim čiernym čajom. Výsledná kompozícia pôsobí mimoriadne ľúbezne, navyše vám dodá energiu a toľko potrebné vitamíny.
Zloženie
Čierny čaj Ceylon OP 1 75%, Kandizované mango 7%, Aróma prírodná, Papája (papája, cukor), Broskyňa 3%, Okvetné lístky ruže, Kvety nevädzeNálev a chuť čaju
Čajová zmes Očarujúce mango s broskyňou dáva po zaliatí vriacou vodou nálev jantárovej farby a mimoriadne príjemnej vône. Po ochutnaní poteší nielen tónmi manga, papáje a broskýň, ale tiež sympatickou ráznosťou pravého cejlonského čaju.
Pôvod čaju
Najprv niečo málo k cejlonskému čaju, na ktorom je Očarujúce mango s broskýňou postavené. Ide o tradičné, vysoko akostné fermentované lístky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) z úbočia srílanských hôr. Sú tak populárne, že sa ich snažila a snaží falzifikovať rada podvodníkov, preto ich pravosť potvrdzuje logo s levom držiacim meč. Čaj žnú robotníci do veľkých košov, v ktorých ho prinášajú na spracovanie. Najprv je potrebné rozložiť ho na veľké pláty a nechať pár hodín zavädnúť. Potom prichádza na rad mechanické narušenie štruktúry lístkov, ktoré naštartuje prirodzený proces fermentácie. Počas neho zmení čaj nielen farbu, ale predovšetkým vôňu a chuť. Keď skúsený manažér spracovateľského závodu usúdi, že čaj dosiahol najlepších vlastností, pošle ho do sušiarne. Dobre (ani moc, ani málo) usušený čaj je potom potrebné ešte vytriediť a zabaliť.
S čiernym čajom možno úžasne kombinovať napríklad mango. Tak sme to urobili. Mangovníky (Mangifera) sú výnimočné hneď z niekoľkých dôvodov. Dožívajú sa okolo stovky rokov, dorastajú úctyhodnej výšky (najvyšší strom meral 54 metrov), rozlíšenie medzi jednotlivými druhmi je možné len podľa kvetenstva a plodom, tým sa hovorí ovocie bohov. Mango váži okolo 300 gramov, je mimoriadne chutné a obsahuje najmä vitamín A aj vitamíny C a E. Mimo nich je bohaté na draslík, železo a horčík. Svoje uplatnenie tak nachádza nielen v kuchyni (používa sa na výrobu džemov, džúsov, cukroviniek aj alkoholických nápojov), ale aj v ľudovej medicíne, kde je ordinované napríklad pri hnačkách, nervových ťažkostiach alebo k posilneniu kvality nechtov, vlasov a pleti.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Papierový filter S (balenie 100ks)
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VOŇAVÁ ZÁHRADA - čierny čaj

ŠPANIELSKA MANDARÍNKA - čierny čaj
