

OSEM PILIEROV ENERGIE ČCHI - bylinný čaj
Príjemný nápoj vás osvieži za akejkoľvek situácie. Zmes ôsmich dobrôt, medzi ktorými nechýbajú akostné čaje a tradičné čínske byliny, oceníte vo chvíľach relaxácie aj plné aktivity. Vďaka vyváženému pomeru toho najlepšieho dodá elán a zároveň oblaží každú chuťovú bunku. V ústach zanechá veľmi komplexnú, ničím nerušenú bylinnú stopu so závanom nežnej korenitosti.
Zloženie
Červený čaj Pu Erh, Biely čaj Pai Mu Tan, Oolong, Koreň sladkého drievka, Goji, Kúsky zázvoru, Listy Ginkgo, Koreň žen-šenuNálev a chuť čaju
Bylinný čaj Osem pilierov energie Čchi dáva tmavo hnedý nálev slabo bylinkovej vône. Ani chuť nie je nijak "kostrbatá", práve naopak. Uhladenosť je asi najpriliehavejším slovom, ktorým ju môžeme popísať. Keď budete pozorní, rozlíšite tóny kvalitných čajov aj náznak byliniek. Pri extra sústredení nájdete korenistý zázvor a sladké drievko.
Pôvod čaju
Ak sa pýtate, kde sa vzal názov tohto čaju, potom vedzte, že sme si pre neho skočili priamo do Číny, miesta pôvodu použitých surovín. Termínom čchi opisovali v starej Číne bytie. Vo všetkých jeho podobách. S touto energiou pracuje ako čínska medicína, tak napríklad ajurvéda alebo prax čchi-kung zaoberajúca sa kultiváciou ľudského tela.
K bytiu, zloženého z jinu a jangu, patrí rovnováha. Vytvorili sme ju namiešaním troch čajov a piatich bylín. Trebárs v nich svoju každodennú harmóniu nájdete aj vy.
Pu Erh, pre ktorý je v chuti typická istá zemitosť, patrí k čajom vysoko ceneným. Ide o prapredka čajov, jeho výroba zahŕňa kvasenie, vďaka ktorému dozrieva do špičkovej kvality. Pre Pu Erhy platí, že čím sú staršie, tým sú lahodnejšie.
Pai Mu Tan je čaj biely, teda veľmi ľahký, sladký a vzácny. Skôr si ho mohli dopriavať len členovia cisárskeho dvora, dnes je ho našťastie dosť pre všetkých čajových fajnšmekrov.
Polofermentovaný, teda červený, čaj s úchvatnou arómou sa volá oolong. Má hladkú, zemitú chuť a vďaka nízkemu obsahu teínu ho môžete popíjať celý deň.
Chuť sladkého drievka iste poznáte z cukroviniek. Koreň liečivej byliny je sladkastý, dokonca natoľko, že je možné použiť ho ako náhradu cukru.
Drobné červené goji, plody kríka kustovnice čínskej, sú príjemne sladko-kyslé. Odborníci ich radia k takzvaným superpotravinám.
Zázvorom nazývame aromatické odnože rovnomennej trvalky. Chutí citrusovo-pikantne a uplatňuje sa v ľudovom liečiteľstve.
Lístkom ginka dvojlaločného, opadavého stromu, hovoríme zjednodušene ginkgo. Ich farmakologické využitie je všeobecne známe.
Ženšen je radený k liečivým bylinám presláveným po celom svete už niekoľko tisíc rokov. Chutí horko-sladko.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
1. Bylinný čaj zalejte vodou 80-90 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody.
2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
3. Lúhujte 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ŠKORICA CEJLONSKÁ BIO

TULSI - bylina
