

OVOCNÝ GURMET - ovocný čaj
Gurmet je labužník. Gurmet si vyberá. Gurmet sa informuje. Staňte sa čajovými gurmetmi a vyberte si sypanú dobrotu z veľkých kúskov skutočného ovocia. Červené sladké maliny, čierna kyselkavá baza a biela exotická pitaya, to všetko v opare vanilky, posúvajú čajový zážitok do závratných výšin. Ovocný gurmet nešetrí vitamínmi ani chuťou či vôňou. Zaraďte ho do svojej čajotéky!
Zloženie
Baza, Ibištek, Ríbezle, Dračie kúsky ovocia, Kúsky malín, Železník, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Tmavo červený nálev dáva tušiť plnú a výraznú chuť. Sypaný čaj Ovocný gurmet je skutočne uhrančivý od prvého do posledného dúšku. A v každom z nich vás obklopí vôňa čerstvých malín a jemnej vanilky. Vychutnajte si ho ako nápoj pre zahriatie, alebo z neho pripravte vynikajúce ice tea. V oboch prípadoch budete nadmieru spokojní.
Pôvod čaju
Maliny a zase maliny. Samozrejme poriadne veľké, šetrne konzervované a organicky pestované. Maliny (aj všetko ďalšie ovocie v tomto čaji) sú sušené mrazom, takzvanou lyofilizáciou. Vďaka jedinečnej technológii vákuového vymrazovania si uchovali prirodzený vzhľad, farbu i vôňu. A samozrejme neprišli ani o cenné vitamíny, minerály a antioxidanty.
Samotné maliny sú plody ostružiny maliníku. Botanici im hovoria súplodia drobných kôstkovíc, pre nás ostatných ide o sladkokyslé, zvyčajne červené, veľmi šťavnaté a voňavé dobroty. Chodíme ich zbierať do záhrad alebo na kraje lesov a lúk.
Až dvojmetrové listnaté kry s dlhými výhonmi rastú prakticky v celom miernom pásme severnej pologule, a to od nížin až po hory. Je pozoruhodné, že táto tŕnistá rastlina zaujala prírodovedca a bylinárov až v 17. storočí. Do tej doby, hoci ju ľudia zrejme dobre poznali a využívali, neexistuje o ostružine maliníku žiadny písomný záznam.
Tradičná medicína odporúča ako konzumáciu plodov, tak prípravu nálevov z listov. Obsahujú veľké množstvo antioxidantov a dobre sa preto uplatňujú pri najrôznejších zdravotných problémoch.
Baza, plody kríka známeho veľkými bielymi kvetmi, sú preslávené svojimi protizápalovými schopnosťami. Obsahujú predovšetkým vitamín C a používajú sa do džemov, na výrobu štiav, vína i príprave nálevov.
Pitayu (pitahaya) poznáme skôr z regálov obchodov než z voľnej prírody. Plody kaktusov bývajú pre svoj vzhľad často k dostaniu tiež pod názvom dragon fruit. Prvá zmienka o nich pochádza z 16. storočia. Rastú v Mexiku, Guatemale, Hondurase, Brazílii aj Argentíne. Ich taxonómia je trochu nevyjasnená. Niektoré druhy majú plody úplne nejedlé, iné naopak veľmi chutné. Mäsité, oválne bobule sú pokryté červenú až červenofialovú šupkou (niekedy tiež žltou). Dužina je biela s mnohými čiernymi semienkami. Domorodí obyvatelia ho uplatňovali ako zdroj vápnika, železa, karoténu a riboflavínu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.3 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIŠŇOVÉ POKUŠENIE - ovocný čaj

LESNÉ OVOCIE - ovocný čaj
