

Pomaranč s nádychom vanilky - ovocný čaj
Zloženie
Kúsky jablka, Medovka, Škorica, Ibištek, Pomarančová kôra 8%, Klinček, Hrozienka, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Pomaranč s nádychom vanilky dáva po zaliatí horúcou vodou nálev svetlej, ružovooranžovej farby. Chutí presne tak, ako by ste zmiešali tie najlepšie španielske pomaranče, šťavnaté jablká a sladké hrozienka a všetko zasypali vanilkou, klinčekmi a škoricou. Báječná lahoda!
Pôvod čaju
Ingrediencií je v tomto čaji viac ako dosť. Všetky pochádzajú od preverených dodávateľov, boli zbierané, spracované a uchované podľa najprísnejších štandardov. Preto teraz môžu spoločne tvoriť jeden harmonický celok a prinášať vám radosť. Povedzme si k niektorým aspoň pár viet.
Pomaranče sú, ako vieme, oranžové, okrúhle citrusové plody s pevnou kôrou a sladko kyslou dužinou. Pôvodným domovom pomarančov je Juhovýchodná Ázia, ale dnes ich poľnohospodári pestujú po celom svete, najmä v Stredomorí a v subtrópoch. Konzumujeme ich najčastejšie čerstvé, spracovávajú sa ale aj do džúsov, marmelád, dezertov a podobne. Obsahujú vitamín C, vitamíny skupiny B, draslík a vlákninu.
Tiež škoricu všetci dobre poznáme. Ide o aromatické korenie s mierne sladkou chuťou a schopnosťou prehrievať. Škorica pochádza zo Srí Lanky, v súčasnej dobe sa pestuje najmä v Indonézii a Vietname. Konzumujeme ju obvykle v mletej forme, ale je k dispozícii aj vo forme celých škoricových tyčiniek. Škorica je populárnou prísadou v rade sladkých aj slaných pokrmov, nápojov a dezertov. Obsahuje antioxidanty, je bohatá na minerály, ako sú vápnik, železo a mangán.
Jablko asi nie je potrebné popisovať. Okrúhle zelené, červené alebo žlté plody so sladkou až mierne kyslou chuťou sa zberajú z jabloní po takmer celom svete. Ich pôvodným stanovišťom je ale Eurázia a Severná Amerika. Jablká konzumujeme čerstvé, môžeme z nich vyrobiť džús, pečivo, dezerty a tak ďalej. Sú bohaté na vitamín C a B, draslík aj vlákninu.
Príjemne voňajúca bylina s malými bielymi alebo ružovými kvetmi a listami, ktoré pripomínajú mätu, musí byť medovka. Jej pôvod hľadajme v Južnej Európe a Strednej Ázii. Medovka je používaná na prípravu čajov, obsahuje vitamín C, triesloviny a minerálne látky.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 ºC v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIANOČNÝ KOLÁČ - ovocný čaj

LESNÉ OVOCIE - ovocný čaj
