

Puky ruží
V gréckej mytológii sú ruže symbolom čistoty a lásky. Pre vás môžu predstavovať pohodu a popoludňajší relax. K malému rituálu, ktorý vás v zhone pracovných dní spoľahlivo zastaví, nepotrebujete nič viac ako kanvičku, šálku, horúcu vodu a hrsť ružových pukov. Čaj s jemnou, kvetinovou vôňou dokáže tonizovať telo aj myseľ. Keď si k nemu doprajete malú sladkosť, budú všetky chmúry razom preč.
Zloženie
Púpätká ruží 100%Nálev a chuť čaju
Puky ruží dávajú po zaliatí horúcou vodou nálev jasnej, svetlo žltej farby. Nápoj vonia po ružiach, sladko a príjemne. Chuť je možné popísať ako sladkastú, kvetinovú, s ľahkou stopou ružovej arómy.
Pôvod čaju
História ruží (Rosa) aj ich pestovania je dlhá a pestrá. Ako ukazujú archeologické nálezy, v prírode sa vyskytovali už pred 35 miliónmi rokov a cielene ich človek začal pestovať pred asi 7 tisíc rokmi, zrejme v Číne. Počas doby starého Ríma patrili ruže k bylinám mimoriadne obľúbeným. Ľudia ich používali ako na lisovanie ružového oleja, tak ako ozdoby na rôzne oslavy. Majetní obyvatelia vysádzali pre svoju potechu celé ružové záhrady.
Popularita najrôznejších kultivarov ruží trvá dodnes. V 17. storočí bola napríklad ružová voda takou vzácnosťou, že patrila k výmenným komoditám. Milovníci ruží zakladali rozsiahle zbierky, šľachtitelia sa venovali kríženiu a objavom nových kultivarov. Dnes tak na celom svete existuje kultivarov približne 30-tisíc.
Pokiaľ ide o čaj pripravený z pukov ružových kvetov, je popisovaný ako jeden z najkrajších a najsofistikovanejších. Tradícia jeho popíjania pochádza zrejme z Číny, konkrétne z obdobia dynastie Han (141-87 rokov pred naším letopočtom). K jeho výhodám patrí ako neodolateľná chuť a skvostná vôňa, tak prirodzená bezkofeínovosť a obsah mnohých prospešných látok.
Ruža je okrem iného antioxidant, prospieva tonizácii a harmonizácii tela aj mysle, napomáha normálnemu stavu pokožky, prispieva k menštruačnému a menopauzálnemu komfortu.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Puky ruží zalejte vriacou vodou (100 °C), v pomere 1 - 2 čajové lyžičky na 1,5 dl - 2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 - 2 lyžičky navyše.
- Doba vylúhovania 10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

STRIEBORNÉ PERLY - biely čaj

DEVÄŤ POKLADOV ČÍNY - zmes
