

Rooibos Superior Long Cut BIO
Prirodzene bezkofeínový a prírodne sladký. Rooibos by ste mali rozhodne vyskúšať. Patrí k čajom so značným nutričným prínosom a veľmi sympatickou chuťou. Môžu ho popíjať aj naozaj malé deti, pretože je jemný, nemá stimulačné účinky a obsahuje antioxidanty aj polyfenoly. BIO kvalita je zárukou absolútnej čistoty byliny. Stačí ochutnať a bude vám jasné, že toto je medzi Rooibosmi absolútna jednotka.
Zloženie
Rooibos Superior Long Cut BIO 100%Nálev a chuť čaju
Rooibos Superior Long Cut BIO je mimoriadne jemný, ľahký, až zamatový. Chutí samozrejme sladkasto, ako každý Rooibos, pri pozornej degustácii odhalíte aj orieškovú stopu. Nie nadarmo sa rooibosu hovorí "medový ker", práve med je v jeho chuti totiž dobre rozpoznateľný. Nálev má temne mahagónovú farbu.
Z rooibosu pripravíte skvelý horúci nápoj, ktorý je možné vyladiť mliekom, alebo cukrom a citrónom. Výborne ale rooibos chutí aj s kockami ľadu a čerstvým ovocím.
Pôvod čaju
Rooibos (Aspalathus linearis), slovensky čajovec alebo čajovníkovec, rastie iba v Južnej Afrike, konkrétne v juhozápadnom Kapsku. Botanicky je tento ker radený do čeľade bôbovitých, jeho kvet je skutočne podobný napríklad hrachoru, bôbu alebo hrachu. Rastliny dosahujú výšky okolo dvoch metrov, sú nápadné ihlicovitými lístkami. Svedčia im suché a piesčité pôdy, aby prosperovali, potrebujú periodické požiare, po ktorých obrážajú. Vysoký žiar prežívajú tiež semená. Čajovníkovce sú veľmi citlivé na čistotu životného prostredia, čo z nich, tiež kvôli požiadavkám na špecifické pôdne a svetelné podmienky, robí juhoafrický endemit - inde na svete ich možno pestovať len s mimoriadnymi ťažkosťami.
Kry sa zberajú staršie ako dva roky, a to strihaním celých vetvičiek v dĺžke približne pol metra. Je potrebné, aby boli jemne nasekané, zosypané na hromady a ponechané fermentácii. Prirodzený proces kvasenia spôsobí, že pôvodne zelený materiál získa krásnu mahagónovú farbu a v jeho chuti vynikne sladkosť až medovosť. Akonáhle dosiahne rooibos požadovaných senzorických parametrov, rozprestrú ho robotníci na betónové pláty a nechajú na slnku usušiť.
Rooibos je rastlinou známou rozhodne viac ako 300 rokov. V horách Cederbergu, kde vyrastá, je doložená jeho konzumácia domorodými krovákmi, ktorí ho užívali pri najrôznejších zdravotných problémoch. O jeho "znovuobjavenie" sa koncom 18. storočia postaral botanik Carl Humberg. Ale až začiatkom 20. storočia ho Afričania začali vyvážať. Dnes je vítanou variantou bylinných čajov a jeho celosvetová spotreba neustále rastie.
Pre úplnosť spomeňme, že rooibos je bohatý na antioxidanty, flavonoidy a aspalathin, látku s potenciálom zlepšovať metabolický syndróm.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Rooibos Superior Long Cut BIO zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HONEYBUSH BIO

ROOIBOS TEA SUPERGRADE BIO
