

Rooibos zelený Long Cut BIO
Zelená im pristane a juhoafrické slniečko prospieva! O kom že je reč? Predsa o ručne zozbieraných lístkoch čajovca kapského, z ktorých sa pripravuje legendárny rooibos. Tento západokapský poklad bol pestovaný organickým spôsobom s dôrazom na rešpekt k prírode a jeho nasekané vetvičky s lístkami sa ponechali v podobe väčších častí. Alternatíva k zeleným čajom, ktorá neobsahuje teín, si uchováva všetky kúzla svojho známejšieho červeného brata a napriek tomu prináša nové zážitky.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Nálev má jantárovú farbu s oranžovými odleskami. V jeho chuti je viditeľná svieža bylinná linka a príjemná sladkastosť s ľahkou orieškovou stopou.
Pôvod čaju
Uprostred prekrásnej prírody pohoria Cederberg, obklopené jedinečnými skalnými útvarmi a prastarými maľbami pôvodných obyvateľov, rastú čajovce kapské. Tento na prvý pohľad nenápadný ker má svoju domovinu jedine tu, v Západnom Kapsku, provincii Juhoafrickej republiky. Zaujímavosťou je, že jeho semená dokážu ľahko odolať aj pravidelným požiarom a v pôde, pripravené na vyklíčenie, vydržia až šesť rokov.
Z jedného kríka môže pokojne vzniknúť červený aj zelený rooibos súčasne. Zelený rooibos si stále drží punc vzácnosti. Až do ručného zberu, ktorý prebieha na prelome leta a skorej jesene, všetko postupuje totožne. Zatiaľ čo u červeného sa ale následne nechajú vetvičky s lístkami zavädnúť, teda zoxidovať, u zeleného sa naopak rýchlo nasekajú a teplom usušia. Výsledkom je nápoj, ktorý organizmu prospieva rovnako ako červená verzia, ale obsahuje oveľa viac antioxidantov a dodáva jedinečný pocit čerstvosti.
Popularita rooibosu je vďaka nulovému obsahu kofeínu a jedinečnej sviežej a prirodzene sladkastej chuti dlhodobo na vzostupe, čoho sú si cedebergskí pestovatelia vedomí a snažia sa ponúkať stále vyššiu kvalitu. Dôkazom toho sú organicky pestované kríky a tiež dlhšie ihličky, oboje totiž zintenzívňuje výslednú chuť nápoja, ktorý je ako stvorený aj pre letný ľadový variant.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Rooibos zalejte vriacou vodou 90 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HONEYBUSH BIO

ROOIBOS TEA SUPERGRADE BIO
