

ROOIBOS TROPICKÁ SAMBA
Či zvládate len základné kroky, alebo si občas strihnete i kruhovú voltu, samba vždy rozprúdi krv v žilách a vyvolá úsmevy na perách. Divoké tempo a zvodné pohyby ale môžete pokojne prenechať Rooibosu, jablkám, kokosu a malinám. Pekne sa posaďte na javisko a prepadnite raji červených, žltých a nevädzovo modrých odleskov. Máte na to celých 10 minút. Potom je čas Tropickú sambu zaliať a ochutnať.
Zloženie
Zelený rooibos, Kúsky jablka, Dřišťál, Pomarančová kôra, Kokos, Okvetné lístky ruže, Kvety nevädze, MalinyNálev a chuť čaju
Sypaný čaj Rooibos Tropická samba má tmavo žltý nálev s intenzívnou a veľmi príjemnou ovocnou vôňou. Chuť je sladká, tropická, s jemným dotykom kokosu. Na pozadí rozoznáte ruže aj maliny.
Pripravte si ho tiež v osviežujúcej ľadovej variante. Stačí nasypať na dno pohára kocky ľadu a zaliať ich teplým čajom.
Pôvod čaju
Základné ingrediencie tohto čaju je Rooibos - čaj nečaj. Na drobné kúsky nasekané listy a vetvičky čajovníkovca kapského samozrejme nemajú s čajom, ako ho poznáme, nič spoločného. Napriek tomu je Rooibos v čajovom svete považovaný za znamenitý nápoj prinášajúci veľa zdravotných benefitov.
Čajovníkovci sú kríky rastúce na veľmi malej ploche blízko juhoafrického Kapského mesta. Ich rozšírenie je obmedzené potrebou špecifických pôdnych podmienok a ďalších faktorov, ktoré majú zásadný vplyv na ich rast. Patrí medzi nich okrem iného občasné plošné požiare alebo nadmorská výška medzi 500-800 metrov. Zbierajú sa celé vetvičky aj s ihlicovitými listmi. Pracovníci ich nasekajú a sušia na priamom slnku.
Za celosvetovú popularitu Rooibosu stojí fakt, že je bezkofeínový, plný antioxidantov a zároveň chutí medovo sladko. Výborne ho prijímajú malé deti aj starší ľudia.
Biela dužina kokosového orechu je používaná v kuchyni, kozmetike aj tradičnej medicíne viac ako 3 tisíc rokov. Je aromatická, sladká a veľmi bohatá na vápnik, draslík, proteíny a vitamíny skupiny B. Zaujímavé tiež je, že kokosový orech je jeden z najväčších semien na svete. Strom - palma kokosovníku orechoplodného dorastá až 30 metrov. Je rozšírená predovšetkým v tropických oblastiach, do strednej Európy sa informácie o kokosoch sa dostali až v 16. storočí.
Na záhradách, pri cestách aj na kraji lesoch - tam všade môže Európan naraziť na ostružinu malinovú. Tŕnitý krík s dlhými prútovými výhonmi rodí šťavnaté "bobule", populárne ako aj v kuchyni, tak aj liečiteľstve. V skutočnosti ide o súplodie drobných jadier. Maliníky pochádzajú asi z Ázie a Európy. Hoci sú súčasťou flóry značne dlho, väčšiu pozornosť vzbudili až počas 19.storočia. Potom nastal šľachtický boom a drobné záhradné ovocie sa začalo objavovať vo veľa zaujímavých variantoch. Maliny sú bohaté najmä na antioxidanty.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Rooibos zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















12. 1.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ALADIN - zmes

ZELENÝ ROOIBOS GOJI (KUSTOVNICA ČÍNSKA)
