

RUKERI RWANDA OP BIO - čierny čaj
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Čierny čaj Rukeri Rwanda OP sa rozvonia okamžite po zaliatí horúcou vodou. Jeho nálev bronzovej farby dáva tušiť, že nepôjde o žiadny "čajíček" - je skutočne silný, avšak nie horký alebo snáď nepríjemný. Práve naopak. Jemná stopa karamelu, príjemná podchuť praženia a celková harmonická nasládlosť z neho robí medzi čiernymi čajmi jasného favorita.
Pôvod čaju
Záhrady v Rukeri sú súčasťou Sorwathe Ltd. Ide o rodinnú firmu, ktorú roku 1958 založil Joseph Wertheim. V Rwande zamestnáva asi 3 tisíc ľudí a každý rok vyprodukuje približne 3 milióny kilogramov vysoko kvalitného čierneho, zeleného, oolongového, organického aj špeciálneho čaju, ktorý potom predáva na celom svete. Spoločnosť si veľmi zakladá na sociálnej zodpovednosti, jej filozofia sa opiera o záväzok voči Rwanďanom, takže okrem iného udržuje miestne cesty, stavia školy, založila lekársku kliniku a podieľa sa na zvyšovaní gramotnosti dospelých.
Rad rwandských čajov je pestovaný v režime organického poľnohospodárstva, rovnako ako tento Rukeri Rwanda OP. To znamená, že neprichádzajú do kontaktu s priemyselnými hnojivami ani ošetrujúcimi prípravky, ktoré by v nich zanechali stopy zdraviu škodlivých látok.
Čierny čaj assamského typu, akým Rukeri Rwanda OP BIO je, charakterizuje kvalitne zvinutý list s nízkym obsahom tipsov. Vyrába sa v niekoľkých krokoch. Na začiatku je samozrejme zber listov, ktoré sa nechávajú zvädnúť, pričom stratia asi 30 percent vlhkosti. Nasleduje takzvaná fixácia - naparovanie, alebo pečenie čaju. Vďaka nemu sa v listoch zastavia niektoré chemické procesy. Potom na rad prichádza fermentácia vedúca k zhnednutiu čaju a zosilneniu jeho chuťových vlastností. Potom je potreba čaj tvarovať (obvykle valcovaním) a usušiť. Vo finále sa čaj samozrejme triedi a balí.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
2. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
3. Lúhujte 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ASSAM HATIMARA CTC BOP - čierny čaj

ASSAM TGFOPI MARGERITA - čierny čaj

MOZAMBIK OP1 MONTE METILILE BIO - čierny čaj
Prezerali ste
