

SLADKÁ MANDARINKA - ovocný čaj
Ako inak než mandarínkovo môže chutiť tento ovocný čaj. Okrem šťavnatého citrusového ovocia v ňom ale nájdete napríklad mango, jahody alebo jablka. Všetko v najvyššej akosti, starostlivo konzervované, v ideálnom pomere namiešané. Zalejte zmes vodou a získate osviežujúci, sladko ovocný nápoj, ktorý vás v zime zahreje av lete ochladí. A pretože je bez teínu, môžete si ho dopriať ráno, na obed aj večer.
Zloženie
Kúsky jablka, Hrozienka, Kúsky mrkvy, Kandizované mango, Červená repa, Kvet ibišteka, Mandarinka 5%, Aróma prírodná, Kúsky jahôd, Kvet svetlice farbiarskejNálev a chuť čaju
Ovocný čaj Sladká mandarínka si za svojím názvom úplne stojí. Pripravte sa na nápoj sviežo citrusový, zároveň krásne sladký. Aj keď sú mandarínky oranžové, nápoj má vďaka ibišteku farbu svetlo červenú. S jeho pričinením je zároveň príjemne kyselkavý, čo skvele vyvažujú sladká mrkva, repa, mango a jahody.
Tento čaj je vhodný na popíjanie horúci aj ako ice tea.
Pôvod čaju
Mandarínky? Ročne sa ich na svete zožne okolo 33 miliónov ton. Najväčší producent je Čína, za ňou nasledujú Španielsko, Brazília, Japonsko, Irán a ďalšie krajiny. Jedny z prvých zmienok o mandarinkách sa objavujú v súvislosti s majorom Atwayemom, ktorý ich údajne priviezol z Maroka (presne z marockého mesta Tanger) na Floridu. V roku 1843 svoje mandarinkové háje predal, predpokladáme, že veľmi výhodne.
Vďaka Tangeru má mandarínka anglické meno Tangerine, botanici jej však priradili názov menej poetický - Citrus reticulata. Pokiaľ ide o vzhľad, je mandarínka všeobecná pomerne dekoratívna. Nižší stromček dosahuje najviac 6metrovej výšky, má okrúhlu korunu a mnoho lesklých listov vajcovitého tvaru. Mandarínky kvitnú bielymi, príjemne voňajúcimi kvetmi. Plod je všetkým dobre známy. Odborníci ho popisujú slovom hesperidín, nám ale stačí vedieť, že má guľový tvar, oranžovú farbu a pod šupkou ukrýva šťavnaté dieliky tvaru polmesiačikov. V nich sa tiež nachádzajú biele semienka. Mandarínky patria k rastlinám teplomilným, aj keď dobre znášajú krátkodobé nižšie teploty. Pestujú sa v trópoch a subtrópoch, a to v mnohých odrodách a kultivaroch.
Prečo sú tieto citrusové plody tak obľúbené, je asi jasné. Vynikajú skvelou chuťou, obsahujú mnoho prospešných látok a úžasne voňajú. Najčastejšie slúžia mandarínky k priamej konzumácii, samozrejme sa tiež konzervujú, spracovávajú do džúsov či koncentrátov. Viac ako tri štvrtiny plodu je tvorené vodou, zvyšok pripadá na sacharidy, tuky a bielkoviny. Významné je množstvo vitamínu C - v jednej mandarinke je asi 30 percent dennej potreby. Okrem plodov je dopyt tiež po šupkách, z ktorých sa lisuje silica uplatňovaná pri výrobe parfumov.
Pokiaľ ide o benefit konzumácie mandarínok, potom spomeňme, že vďaka vitamínu C prispievajú k podpore obranyschopnosti, majú potenciál udržiavať vitalitu nervovej sústavy, prispievajú k normálnej činnosti mozgu a obehovej sústavy.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 100 ⁰C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.




















Energetická hodnota: | 15 kJ / 4 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.9 g |
z toho cukry: | 0.9 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

KÚZLO BROSKYNE S MARHUĽAMI - ovocný čaj

VIŠŇOVÉ POKUŠENIE - ovocný čaj
