

SLADKÁ MARHUĽA - zelený čaj
Pripravte si široko ďaleko to najlepšie ice tea. Alebo použite čaj Sladká marhuľa na prehriatie po podzimnej prechádzke. Alebo mu dajte iné uplatnenie. Vždy si ale buďte istý, že vás jeho marhuľovo medová kompozícia poteší. Namiešali sme ho z plantážného zeleného čaju, veľkých kúskov sušených marhúľ, trochu mrkvy a pár lyžíc medu. Netreba dochucovať, netreba popisovať. Skúste sami!
Zloženie
Zelený čaj 76%, Kúsky marhule (marhule, ryžová múka) 10%, Vločky mrkvy, Aróma, Medový peľ, Svetlica farbiarskaNálev a chuť čaju
Ako inak môže chutnať Sladká marhuľa než príjemne. Vďaka tomu, že obsahuje zelený čaj, nájdete v nej mierne vyzívavú sviežosť. Marhuľa dodá čajovej zmesi sladkosť obľúbeného ovocia a med celú kompozíciu krásne uzavre. Nálev má žltú farbu.
Ako si zo sypaného čaju Sladká marhuľa pripraviť zdravé ice tea? Nachystajte čaj, ako ste zvyknutý. Naplťe džbán s kockami ľadu (odolný teplotného šoku) a zalejte horúcim nápojom. Následne stačí len dozdobiť mätou alebo medovkou a pridajte kúsky marhúľ.
Pôvod čaju
Zelený čaj je vyrábaný z listov čajovníkov čínskych, čo sú stále zelené kríy pôvodom z južnej a juhovýchodnej Číny. Dnes ju pestujú rodinné firmy alebo veľké podniky v trópoch a subtrópoch, najčastejšie samozrejme v Číne, Japonsku, Indii, Indonézii, na Srí Lanke i Kaukaze alebo v južnej Afrike. Listy sa zbierajú ručne i strojovo, to podľa prístupnosti plantáže a tiež sorty čaju. Nechávajú sa zvädnúť na prúdiacim vzduchom a sú spracované rolovaním, prekladaním, sekaním alebo podobným spôsobom. Nakoniec je potrebné čaj usušiť, vytriediť a zabaliť.
Marhuľe pochádzajú tiež z Číny ako čajovníky. Stromy rodu slivky dávajú oranžové, sladké a šťavnaté plody. Používajú sa ako k priamej konzumácii, tak pre výrobu džemu, k sušeniu alebo na destiláciu alkoholického nápoja. Marhuľe sú bohaté na draslík, fosfor i vápník, obsahuje vitamín C. Jej konzumáciou podporíme kľudný spánok alebo správne fungovanie metabolizmu..
Mrkva je v Ázii tiež doma. Botanici si myslia, že pôvodne rastla v oblastiach Iránu, Pakistánu a Afganistánu. Ide o dvojročnú bylinku cennú hlavne pre jej mohutný koreň. Práve ten sa uplatňuje pri príprave veľa jedál. Dokáže zaistiť prísun zdraviu prospešného draslíku, vápníku a sodíku i vitamínu C a karoténu, ktorý je príčinou červeného sfarbeniu korene.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 4 kJ / 2 kcal |
Tuky: | 0.1 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.1 g |
z toho cukry: | 0.1 g |
Bielkoviny: | 0.1 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
