

Svieže Goji - zelený čaj
Kombinácia kvalitného zeleného čaju a bylín alebo ovocia môže vytvoriť nápoj harmonický, povznášajúci a energiu dodávajúci. To je presne prípad čaju Svieže Goji. Namiešali sme ho z obľúbeného gunpowderu, tradičnej senchi a nemenej populárnych plodov kustovnice, teda goji. Je to čaj na celodenné popíjanie, ideálne počas práce alebo do termosky trebárs na hory. Popíjajte ho horúci, vlažný, ľadový. Vždy vám bude chutiť.
Zloženie
Zelený čaj China Gunpowder, Zelený čaj Sencha, Goji 8%, Citrónová tráva, Kvety granátového jablka, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Zelený čaj Svieže Goji charakterizuje typická chuť zelených čajov, ktorú dopĺňa sladkokyslá stopa plodov goji a jemná sviežosť citrónovej trávy. Trpkosť čaju takmer chýba, zato nechýbajú bohaté ovocné tóny. Nálev má žltooranžovú farbu, vonia po čerstvom zelenom čaji.
Pôvod čaju
Jedným z najstarších spôsobov úpravy čajových lístkov v Číne je rolovanie. Príkladom môže byť Gunpowder (Zhu cha), čaj vzhľadom pripomínajúci drobné guľôčky strelného prachu. Jeho najväčším producentom je provincia Zhejiang, o ktorej čajové plantáže sa zvyčajne starajú drobní pestovatelia. Čajové lístky nechávajú po zbere krátko zavädnúť, potom ich pražia na veľkých panviciach a rolujú. Nakoniec je potrebné čaj usušiť, vytriediť a zabaliť. Gunpowder charakterizuje horko-sladká chuť s ľahkou stopou dymu.
Sencha, na rozdiel od Gunpowderu, nie je pre Čínu toľko typická, jej výrobe sa tradične venujú japonské čajové záhrady. Napriek tomu aj čínska produkcia dosahuje vynikajúcich parametrov, ako sa ostatne môžete vďaka čaju Svieže Goji presvedčiť. Čaj nie je vypražený na panviciach (čo je u čínskych sort obvyklé), ale opakovane naparovaný. Tým dôjde k zastaveniu fermentácie. Nato robotníci lístky prekladajú, sušia a triedia. Senchu, rovnako ako Gunpowder, spoznáte ľahko - vonia a chutí sviežo trávovo, jej vzhľad pripomína ploché ihličky.
Teraz ešte zostáva pridať popis goji, plodov kustovnice čínskej. Tvrdí sa o nich, že patria k superpotravinám a vďaka vysokej nutričnej hodnote sú zdrojom mnohých antioxidantov. Spomeňme, že oranžové bobuľky obsahujú predovšetkým vitamín B2, vitamín C a železo (v 100 gramoch 100% odporúčanej dennej dávky!), Potom tiež draslík, zinok a vápnik, mastné kyseliny, karotenoidy aj kyselinu linoleovú. Chutia sladko - kyslo, preto ich možno konzumovať samostatne, ale často sú pridávané práve do nápojov, kaší alebo dezertov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SENCHA BRUSNICOVO - JAHODOVÁ - zelený čaj

ELIXÍR VEČNÉHO ŽIVOTA - zelený čaj
