

Taiwan Lung Ching - zelený čaj
Tento slávny zelený čaj vás poteší jemnosťou, sladkou, kvetinovo hodvábnou chuťou a čistou arómou. Taiwan Lung Ching nájdete aj pod názvom Dračia studňa. Je rozpoznateľný v prvom dúšku a právom patrí medzi desať najznámejších taiwanských čajov. Luhujte ho krátko - odvďačí sa dlhou, nádhernou dochuťou.
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Taiwan Lung Ching dáva nálev skvostnej nefritovej farby, vonia jemne a sviežo. Jeho chuť je ľahká, sladká, s florálnymi prvkami a milou trávnatosťou. Celkovo pôsobí zaoblene. Môžete ho popíjať celodenne a pripraviť z neho až tri nálevy.
Pôvod čaju
Taiwan sa venuje produkcii oolongov, čiernych, bielych a zelených čajov. Na ich kvalitu, ale aj výskum a propagáciu čajového priemyslu dohliada vládou podporovaná Tea Research and Extension Station, a to už od roku 1903. Spomeňme ešte jeden letopočet – z roku 1717 pochádza najstarší záznam dokladajúci prítomnosť čajovníka čínskeho (Camellia sinensis) na ostrove. Uvádza sa, že kríky boli privezené z čínskeho Fujianu a zasadené v dnešnom regióne Ruifang.
Dnes sa čajové plantáže rozkladajú v centrálnej, východnej, južnej a severnej oblasti krajiny. Práve na severe leží San Xia, región, ktorého meno je možné preložiť ako „trojuholníkový príboj“. Odkazuje na fakt, že sa na jeho území zlievajú rieky Dahan, Sanxia River a Horizontal River.
V súčasnej dobe pestujú Taiwanci čaj na asi 20-tisíc hektároch a ročne tak produkujú okolo 20-tisíc ton čaju. Je dobré spomenúť, že čajových záhrad pomaly ubúda, avšak kvalita produkovaného čaju rastie, a to tak, že sa čoraz častejšie presadzuje v medzinárodných súťažiach.
Čaj Lung Ching, teda Dračia studňa, sprevádza legenda, ktorá stojí za zmienku. Kedysi dávno, za veľkého sucha, sa vraj farmári modlili, aby prišiel dážď. K ich studni pristúpil mních, pozrel do nej a zistil, že na dne sedí drak. Akonáhle ho požiadal o vlahu, nebo sa zatiahlo a začalo pršať. Šťastní dedinčania po drakovi pomenovali to, čo toľko milovali - zelený čaj.
Ako sa Taiwan Lung Ching vlastne vyrába? Ešte pred príchodom jari vyrazia do čajových záhrad robotníci, aby našklbali púčiky a prvé lístky. Na niekoľko hodín ich rozložia a nechajú zavädnúť. Potom ich pražia na panviciach a súčasne stláčajú, takže im dajú typický plochý tvar. Počas tohto procesu čaj tiež prehadzujú, opakovane stláčajú a prehrievajú. Tak dlho, pokiaľ nie je čaj suchý, voňavý a smaragdovo zelený.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA LUNG CHING BIO - zelený čaj

NEPAL HIMALAYAN JUN CHIYABARI BIO - zelený čaj
