

VIANOČNÝ PUNČ - ovocný čaj
To je presne ono! Čaj, ktorý musí voňať na Štedrý deň, keď sa vrátite od krmelce, kam ste odniesli trochu sena a mrkvu. S červenými tvárami čakáte na Ježiška, popíjate sladký horúci čaj a cítite sa skvelo. Predstavujete si to? Tak si ešte primaľujte nádhernú vôňu jabĺčok, klinčekov a vanilky. Za oknami sneží a vaše deti stíchli. Sú tu Vianoce.
Zloženie
Kvet ibišteka, Kúsky jablka, Hrozienka, Pomarančová kôra, Kandizovaný ananás, Šípkové šupky, Baza, Aróma vanilková, Plátky mandlí 1%, KlinčekNálev a chuť čaju
Vianočný punč má farbu rovnakú ako vaše tváre po návrate zo stavania snehuliaka. Chuť uchváti sladkokyslosťou spôsobenou hrozienkami, jablkami, ananásom a ibištekom. Vďaka mandliam a klinčekom je Vianočný punč voňavý presne tak, ako potrebujete. A prírodná vanilková aróma celú sviatočnú kompozíciu štýlovo uzatvára.
Pôvod čaju
Pri miešaní Vianočného punču sme vychádzali z európskych surovín. Všetky nakupujeme u prevereného dodávateľa, ktorý sa zaručuje za ich organický pôvod. Vy aj my tak máme istotu, že ingrediencie sypaného čaju neobsahujú žiadne rezíduá priemyselného hnojenia alebo ošetrovania.
Ovocie, ktoré vo Vianočnom punču nájdete, bolo konzervované lyofilizáciou. Takzvané vákuové vymrazovania je síce nákladný, zato veľmi šetrný spôsob, ako zachovať farbu, chuť aj vôňu. Ako bonus sa pri lyofilizácii neznehodnocujú ani vitamíny či iné zdraviu prospešné látky. Pri nízkom tlaku je materiál zmrazený na -50 až -80 ⁰C. Voda začne sublimovať, pevná látka (ľad) sa mení priamo na plyn. Ten je z lyofilizačního zariadenie odvádzaný. Lyofilizácia je proces trvajúci niekoľko hodín až dní.
Pre uchovanie chuti a vône Vianočného punču sme k čaju pridali tiež niekoľko kvapiek prírodného vanilkovej arómy. Pretože neobsahuje syntetické nosiče vôní, nespôsobuje prekyslenie žalúdka ani pálenie záhy.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Ovocný čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1-2 čajové lyžičky na 2-2,5dl.
- Na prípravu čaja v kanvici pridajte 1 lyžičku naviac.
- Doba lúhovania 8-10 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























Energetická hodnota: | 13 kJ / 3 kcal |
Tuky: | 0.5 g |
z toho nasytených : | 0.1 g |
Sacharidy: | 0.7 g |
z toho cukry: | 0.7 g |
Bielkoviny: | 0.5 g |
Soľ: | 0.01 g |
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sitko kliešte veľké 65mm

Bavlnené sitko M - 1 ks

Bambusové sitko s dvoma úchytmi

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

VIANOČNÝ KOLÁČ - ovocný čaj

KÚZLO VIANOC - ovocný čaj
