

WHITE MONKEY - BIELA OPICA zelený čaj
Objavte ho! Pozoruhodný čaj White Monkey sa právom radí ku klenotom čínskej čajovej kultúry. Je zozbieraný v horách Taimo, ktoré sa vypínajú nad Východočínským morom. Pretože rastie na zradných skalnatých svahoch, boli k jeho zbieraniu údajne cvičené miestne opice. Alebo sa volá podľa hebkej opičej srsti, ktorú pripomína? Či tak alebo tak, jeho delikátna sladkosť a jemné kvetinové tóny vám učarujú.
Zloženie
Zelený čaj White Monkey 100%Nálev a chuť čaju
Jeden z najlepších zelených čajov má svetlozelený až mierne žltý nálev. Jeho aróma je jemná, mimoriadne čistá. Chuť je konzistentná, ľahko sladká, s dobre rozoznateľnými stopami kvetín a výnimočnou hĺbkou. White Monkey je hodvábne čistý, dobre vyvážený a ľúbivo sladký.
Odporúčame vyskúšať tento sypaný čaj tiež ako ice tea. Oceníte jeho osviežujúce vlastnosti a očarujúcu chuť.
Pôvod čaju
Čaj White Monkey sa dá na trhu nájsť aj pod názvami Bai Hou, Pai-chou alebo Baimao Hou. Vždy ide o unikátne, ručne zbierané lístočky čajovníka čínskeho, ktorý rastie na strmých stráňach čínskych hôr Taimo. Podľa legendy ho zbierali mníchmi špeciálne cvičené opice, pretože cesta k čajovníkom bola veľmi nebezpečná. Iná povesť hovorí, že sa White Monkey volá po jemnej srsti opíc alebo tvaru opičích labiek, ďalšie pripisuje pomenovanie všeobecnej obľúbenosti opíc v Číne. Každopádne ide o čaj vynikajúcich vlastností a mimoriadnej obľúbenosti. Patrí k celosvetovo najuznávanejším, od čoho sa tiež odvíja jeho cena.
Za arómu a chuť tohto mimoriadneho čaju môže ako vysokohorské podnebie, pôdne pomery a slnečný svit, tak veľmi opatrný zber a doslova nežné zaobchádzanie pri výrobe. Pestovanie a zber čajovníkov je napospol dielom malých rodinných fariem, kde sa umenie spracovania čaju dedí z generácie na generáciu. Najkvalitnejšie lístky sú zberané na prelome marca a apríla. Veľmi mladé ochlpené výhonky sa trhajú ručne, veľmi skoro ráno. Ešte v ten deň musia byť spracované, takže "zmena" farmárov je v tomto období až osemnásťhodinová. Musí sa pracovať rýchlo, aby sa zabránilo oxidácii, a pritom jemne, aby sa lístky nepoškodili. Vďaka naparovaniu a sušeniu si uchovávajú typickú arómu a chuť a nestrácajú ani cenné antioxidanty.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Zelený čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C (cca 2 minúty po prevarení vody), v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl vody.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























5. 12.
15. 4.
21. 11.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj

YUNNAN GREEN SUPERIOR - zelený čaj
