

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj
Stačí napísať - Dračia studňa (Long Jing Xi Hu) a každý, kto má vzťah k dobrému a kvalitnému čaju, je doma. Najznámejší čínsky zelený čaj spoznáte podľa plochých opražených lístkov hráškovo zelenej farby. V tradičnej čajovni vám ho možno naservírujú podľa prastarých zložitých ceremoniálov, doma si ho ale môžete uvariť v pohodlí a bez predsudkov. Dračiu studňu si vychutnáte aj z babičkinho hrnčeka. Tak je dobrá!
Zloženie
Zelený čaj Lung Ching 100%Nálev a chuť čaju
Zelený čaj Dračia studňa čiže Long Jing Xi Hu má svetlo žltý nálev a sladkú, akoby praženú vôňu. Tiež chuť je príjemná, sviežo sladká. Na poschodí zanecháva orieškový dotyk. Trpkosť je minimálna. Čaj je veľmi aromatický a navodzuje dobrú náladu.
Pôvod čaju
V Číne veľmi obľúbená a po celom svete uznávaná zelená klasika je opradená peknou legendou. Podľa nej stihlo niekedy okolo roku 250 nášho letopočtu horskú oblasť blízko dediny Hangzhou veľké sucho. Chudobní poľnohospodári boli nešťastní, báli sa o skromnú úrodu a nevedeli, čo robiť. Kúsok za dedinou bola ale studňa, v ktorej žil drak. Toho sa rozhodol požiadať o pomoc taoistický mních. Vyprosil si u neho dážď a skutočne sa na oblohe okamžite zohnali veľké mračná a začalo pršať. Od tej doby oblasť nikdy úplne nevyschla a stala sa veľmi úrodnou. Dedinčania mohli ďalej pestovať čajovníky a predávať ich vynikajúce sušené lístky na trhu. Na počesť draka pomenovali miestny čaj Dračia studňa.
Od tej doby uplynulo mnoho rokov, ale čajové záhrady dodnes zachovávajú tradičné postupy zberu a spracovania tých najlepších čajovníkov. Rodinné farmy si strážia svoje tajomstvá. Umenie pripraviť čajové lístky tak, aby si uchovali všetky senzorické vlastnosti a zdravotné benefity sa dedia z generácie na generáciu. Dračia studňa je ručne zbieraná zavčas rána, po krátkom zvädnutí sú lístočky upražená vo veľkej panvici. Neustálym premiešavaním a pritláčaním k stenám a dnu horúcej panvice získavajú typický plochý tvar. Všetko prebieha ručne, lístočky sú striedavo tlačené a "prehadzované", takže ide o pomerne dlhý, ale skutočne šetrný proces.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Lung Ching nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Lung Ching zalejte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba lúhovania 3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.
- Lung Ching je možné nechať 3x lúhovať.

























15. 4.
15. 4.
8. 12.
5. 12.
10. 11.
25. 10.
5. 10.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

PI LO CHUN - zelený čaj

JAPAN GYOKURO - zelený čaj
