

YUNNAN BLACK MAO FENG - čierny čaj
Vysoký podiel zlatistých tipsov, skvostná chuť a ukážkový červenozlatý nálev. Zoznámte sa s perlou juhočínskeho Yunannu – čiernym čajom Mao Feng! Má toľko povzbudzujúceho teinu, že by prebudil aj sto Šípkových Ruženiek a toľko antioxidantov, že by omladil aj Babu Jagu. V horúcej variante zahreje, ako ice tea skvostne osvieži.
Zloženie
Čierny čaj YUNNAN BLACK MAO FENG 100%Nálev a chuť čaju
Tento čaj sa vyznačuje tenkými, drôtovitými listami. Jeho chuť je plná, ušľachtilo horká, korunovaná ovocnými tónmi. Dozvuk je dlhý, svieži, horkosladký. Mao Feng dáva jasný, tmavo červený až zlatistý nálev. Môžete ho dochutiť hnedým cukrom, v prípade ice tea sa hodí osladenie ovocím.
Pôvod čaju
Provincia Yunnan, z ktorej tento čierny čaj vozíme, leží na juhu Číny. Ide o kopcovitú oblasť, ktorej klímu ovplyvňuje ako nadmorská výška, tak Tichý a Indický oceán. Vegetačná doba je pomerne dlhá, ale poľnohospodársku činnosť determinuje obmedzené množstvo ornej pôdy. Napriek tomu sa v čínskom Yunnane pestujú čajovníky tisíce rokov a ich kvalita nijako nekolíše. Čierny čaj sa v krajine začal vyrábať až v polovici 20. storočia. Dovtedy bola Čína výhradne baštou zelených a bielych čajov. Miestni ľudia fermentovaným čajom zatiaľ na chuť neprišli, zato vo svete je po čínskom Black Tea zhánka.
Cesta Mao Feng začína v čajových záhradách na ťažko prístupných úpätiach yunnanských kopcov. Lístky a púčiky čajovníkov čínskych (Camellia sinensis) trhajú ženy a dievčatá vždy skoro ráno. Nenavlhnú tak rosou, ktorá by mohla spustiť predčasnú fermentáciu. Po prevoze na spracovateľskú farmu sa necháva čaj zavädnúť. Buď vonku, v polotieni, alebo v špeciálnych miestnostiach s ventilátormi. Nasleduje zvinovanie a fermentácia. Krok, pri ktorom dochádza k oxidácii enzýmov, je veľmi pozorne sledovaný. Manažér plantáže sleduje teplotu, vlhkosť a dĺžku fermentácie. Len presné hodnoty a dokonalá súhra všetkých faktorov prinášajú žiadané výsledky. Jedným z posledných úkonov je sušenie čaju – buď nad ohňom alebo vo veľkých panviciach. Po ňom sa čaj triedi podľa veľkosti a kvality, balí a exportuje.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 100 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba vylúhovania je 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

GOLDEN DRAGON - čierny čaj

YUNNAN BLACK PREMIUM - čierny čaj
