

ZELENÝ HONEYBUSH LESNEJ ČARODEJNICE
Doba je nepokojná... a tak naša cesta vedie do lesa. Ráno vonia rosou a prebúdzajúcim sa machom, na obed všade cítime maliny, a keď sa slniečko vydá za obzor, zasvietia pri chodníku drobné jahody. Navečer sa krajinou rozhostí ticho a v našich mysliach vyčaruje mier a vyrovnanosť. Alebo za to môže malá Lesná čarodejnica?
Zloženie
Zelený Honeybush 70%, Kúsky jablka, Baza 10%, Aróma prírodná, Listy maliníka, Jahody 1%, Čierne ríbezle 1%Nálev a chuť čaju
Pre zelený (nefermentovaný) Honeybush je typický tmavo žltý nálev, mimoriadne lahodná aróma a medová chuť. Pretože sme k nemu pridali lesné plody, je každý dúšok poznamenaný hebkým dotykom jahôd, malín a bazy.
Honeybush slávi úspechy u osôb, ktoré hľadajú čaje prirodzene bezkofeínové. Milujú ich malé deti, tehotné a dojčiace ženy aj ľudia v rekonvalescencii a seniori.
Ak vám môžeme poradiť, ochutnajte Lesnú čarodejnicu aj vo forme ľadového čaju. Stačí naplniť vysoký pohár z 2/3 kockami ľadu a preliať ich horúcim nápojom. Výsledok vás prekvapí milou chuťou, ktorú nie je potrebné doslaďovať a skvelou vôňou.
Pôvod čaju
Hoci Honeybush radíme medzi čaje, on skutočným čajom nie je. Nie je totiž zozberaný z čajovníkov čínskych, ale z takzvaných "medových kríkov" (Cyclopia intermedia), ktoré rastú výhradne v oblasti Južného a Východného mysu Juhoafrickej republiky. Rovnako ako čajovníky patrí do čeľade bôbovitých, ale na rozdiel od nich sa Honeybush zatiaľ nedarí pestovať komerčne. Je to kvôli špecifickým nárokom na pôdu a vzdušnú vlhkosť a tiež mimoriadnej citlivosti na chemické látky. Čo je na druhú stranu skvelé, pretože si u honeybush môžeme byť istí, že nebol umelo prihnojovaný, postrekovaný ani inak ošetrovaný. Rastie divoko, väčšinou v horách, takže jeho zber býva do značnej miery komplikovaný. Asi meter a pol vysoký krík sa tradične žne v období kvitnutia. Žlto obsypané vetvičky veľmi silne medovo voňajú a priťahujú roje včiel. Práve v tom okamihu sa za Honeybushom do neprístupných miest vydávajú zberači. Tesne nad zemou sekajú celé rastliny, plnia nimi veľké koše a tie spúšťajú na dômyselných kladkách do údolia. Na spracovateľských farmách sú celé vetvičky aj s ihlicovitými lístkami narezané na dĺžku 6-30 mm. V prípade zeleného Honeybushe je vynechaný fermentačný proces, rastlinný materiál sa 1-2 dni len suší na slnku. Nakoniec prechádza cez valcové sitá, ktoré oddeľujú veľké a silné kúsky. Výsledný Honeybush je balený do tkaných sáčkov a odvážaný na predaj.
Jablká, jahody, čierne ríbezle aj malinovník majú pôvod v EÚ. Nakupujeme ich od certifikovaných dodávateľov, ktorí sú zárukou najvyššej kvality. Ovocie je sušené mrazom, takže si uchováva všetky senzorické vlastnosti a až 90 percent vitamínov.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Honeybush zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

ALADIN - zmes

HONEYBUSH SUPERSTAR
