

HONEYBUSH VIŠŇOVÝ
Nie vždy chceme sršať energiou, hlasno sa baviť a skákať až po strop. Občas potrebujeme zostať stáť, premýšľať, odpočívať, jednoducho byť v kľude. A možno sa z tej chvíľky relaxácie vyvinie výdatný spánok... Kto tomu chce ísť naproti, mal by si medzi dózy s kávou a škatuľky s čajom postaviť minimálne polkilové vrecko višňového honeybushu. Tento čaj-nečaj dokáže veci...
Zloženie
Višne, Honeybush, Aróma prírodnáNálev a chuť čaju
Nálev z Honeybushu má výraznú hnedočervenú farbu. Aróma je ľahko sladká a chuť famózne medová. Pridaním kúskov višní sme docielili, že keď sa napijete, rozleje sa vaším hrdlom vskutku božský pocit. Hrejivý, sladký, višňový...
Tým, čo majú radi nápoje typu ice tea, odporúčame naliať horúci Honeybush višňový na kocky ľadu. Výsledkom bude osviežujúci a luxusne chutiaci ľadový čaj. Bez rafinovaných cukrov a chemických aróm.
Pôvod čaju
Honeybush pochádza z Juhoafrickej republiky, jeho skvelú chuť a výborné účinky na zdravie objavil pravdepodobne kmeň Krovákov. Prvé zmienky o kríku voňajúcom po mede pochádzajú z roku 1705, jeho liečivé vlastnosti boli ale opísané až v roku 1830. Pre Slovákov je Honeybush pomerne novinkou, zato v Japonsku, Nemecku a Švajčiarsku sa radí k najobľúbenejším nápojom. Honeybush sa vyrába z kríkov Cyclopia intermedia. Ide o približne meter a pol vysoké rastliny s dlhými vetvičkami a ihlicovitými listkami. Rastú len na obmedzených plochách Južného a Východného mysu v Juhoafrickej republike a doteraz sa nepodarilo pestovať ich na plantážach. Dôvodom sú jednak ich špecifické nároky na pôdne pomery a vzdušnú vlhkosť a zároveň vysoká citlivosť na priemyselné chemikálie. Možno teda s istotou konštatovať, že Honeybush je 100% prírodný a neprišiel do kontaktu so žiadnymi hnojivami a postrekmi.
Zber trvá niekoľko dní a začína sa v okamihu kvitnutia kríkov. Do strmých svahov sa musia zberači zložito dostávať pomocou lán. Kríky sekajú kosákmi tesne nad zemou a vo veľkých košoch ich transportujú pomocou kladiek do údolia. Výroba samotného "čaju" má štyri fázy: zber, rezanie, kvasenie, sušenie. Po zbere sú vetvičky aj s lístkami nasekané na menšie kúsky, väčšinou o veľkosti 6-30 mm. Fermentácia prebieha buď vo veľkých hromadách, alebo predhriatych peciach. Každopádne využíva pôsobenie tepla a vlhka, ktoré vedie ku kvaseniu a premene zelených rastlinných častí na mahagónovo hnedé. Honeybush sa zvyčajne 1-2 dni suší na priamom slnku, potom je pretriasaný a balený.
Veľké kúsky višní sme objednali u prevereného dodávateľa z EÚ, ktorý ich spracoval sušením v mraze. Takzvaná lyofilizácia uchováva ovocie veľmi šetrne, takže sme si istí, že Honeybush višňový obsahuje ingrediencie v najvyššej kvalite.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Honeybush zalejte vriacou vodou 100 °C, v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























22. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor

Čajová kanvica so sítkom - kvetinovy dekor II
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

HONEYBUSH BIO

ALADIN - zmes
