

ACEROLA BIO (Malpighia emarginata) - prášok
Poklad z Brazílie, ktorý dokáže ľahko zatočiť s každým prechladnutím. Zabudnite na citrusové plody a urobte si na poličke miesto pre prášok z čerešní Acerola v organickej kvalite, ktoré ich svojím obsahom vitamínu C hravo strčia do vrecka. Karibská rekordérka a superovocie v jednom si postupne podmaňuje celý svet svojou osviežujúcou chuťou a mimoriadnym prínosom pre naše zdravie.
Zloženie
100%Nálev a chuť byliny
Využitie prášku z aceroly je rozmanité. Ak ho rozmiešate v pohári čistej vody, získate zlatistý nápoj, ktorý prekvapí veľmi príjemnou kyselkavou chuťou bez trpkého záveru typického napríklad pre citrón.
Pôvod byliny
Acerola, známa tiež ako Západoindická čerešňa či čerešňa Barbadosu, má svoj pôvod v slnečnej karibskej oblasti a Strednej Amerike. Postupom času sa však prirodzene rozšírila aj na juhoamerický kontinent a do niektorých subtropických oblastí Ázie. Pre znamenitý vplyv na ľudský organizmus sa začala v posledných rokoch cielene pestovať naprieč takmer celým tropickým pásom, takže ju možno nájsť aj v Austrálii, Ghane či napríklad na Kanárskych ostrovoch a úplnom juhu Floridy.
Čerešne acerola rastú na vždyzelenom, pomerne mohutnom kríku. Na prvé plody si musí rastlina počkať približne tri roky. Potom sa bohato obsype až tri centimetre veľkými červenými guličkami, ktoré sú si s nám dobre známymi čerešňami neuveriteľne podobné. Pod šupkou sa skrýva žltá dužina, vďaka ktorej má prášok svoju zlatistú farbu.
Chuť čerstvej aceroly (latinsky Malpighia emarginata) je skutočne kyslá. A nie je vôbec divu, veď jedna čerešňa obsahuje toľko vitamínu C ako dva celé citróny. Intenzívna kyslosť trochu odrádza od priamej konzumácie plodov, preto sa s acerolou najčastejšie môžete stretnúť ako so súčasťou ovocných štiav a sirupov, v kapsliach alebo prášku.
Práve prášok však na poli výhod jednoznačne vyhráva. Jedná sa o jednoducho vstrebateľný zdroj všetkých dôležitých látok, ktoré v sebe acerola má. Vyrába sa totiž z mrazom vysušených plodov, preto si zachováva všetky vitamíny a minerály. Rozpúšťa sa veľmi ľahko, je teda ideálny ako zdravá a chutná prísada do najrôznejších jedál aj nápojov. Hanbu si ale rozhodne neurobí ani v spoločnosti obyčajnej vody, kedy si tak jednoducho pripravíte vitamínovú bombu, ktorá vás navyše poriadne nabudí a osvieži.
Aceroly sa v malých dávkach nemusia báť ani tehotné, jedná sa o šikovný doplnok stravy, ktorý podporí naše zdravie.
Ukážka balenia bylín
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter bylín. Byliny sú vždy v balení hermeticky uzavreté, aby odolávali vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci sú byliny mimoriadne náchylné a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu byliny a jej nálevu.
Príprava čaju
|
|
Návod na prípravu
- Acerolový prášok môžete pridať do vody, džúsu, kaší, jogurtu alebo smoothie.
- V prípade prípravy čaju sa odporúča zaliať 1 čajovú lyžičku 250 ml vriacej vody.
- Odporúča sa jedna lyžička 3 - 5 krát týždenne, u detí by to malo byť v menšej miere.















Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

SHAPE TEA (ČAJ NA CHUDNUTIE) - zmes

ZELENÝ ROOIBOS RAKYTNÍK - GUAVA
