ASSAM TGFOP1 SONIPUR ORGANIC - čierny čaj
Päťhviezdičkový čaj z indického Assamu splní všetky vaše očakávania. Pomôže vám prekonať náročné obdobie v práci, pripraví vaše telo na boj s infekciami a zabráni prepuknutiu srdcovo-cievnych problémov. Navyše vyladí trávenie a prispeje k strate nejakého toho nechceného kila. A je BIO!
Zloženie
Čierny čaj Assam TGFOP1 SONIPUR ORGANIC 100%Nálev a chuť čaju
Naozaj tmavý a naozaj silný - taký je Assam TGFOP1 Sonipur Organic. Pri ochutnaní nálevu jantárovej farby zaznamenáme jemne pikantnú lahodnosť. Trpkosť je maximálne občerstvujúca, presne taká, aká k čiernemu čaju patrí. Komu by však jej intenzita nevyhovovala, môže ju ľahko potlačiť pridaním kvapky mlieka.
Pôvod čaju
Predovšetkým je dôležité zdôrazniť, že Assam TGFOP1 Sonipur Organic pochádza z ekologického poľnohospodárstva. Bol teda vyrobený z čajovníkov, ktoré sa pri svojom raste, zbere ani spracovaní nestretli s priemyselnými hnojivami alebo ošetrujúcimi prípravkami. Vďaka tomu spĺňa najvyššie nároky na kvalitu a obstoja aj u vyznávačov bio stravy.
Assam je oblasť v severovýchodnej Indii, ktorú čaj preslávil po celom svete. Zahŕňa údolia riek Brahmaputra a Barak, je známy produkciou hodvábu a ťažbou ropy. Tiež je jedným z posledných miest na Zemi, kde vo voľnej prírode žijú slony ázijské. Vďaka častým zrážkam a mnohých riekam ide o lokalitu celoročne zelenú. Klíma je mierna, v lete sú pre Assam typické ranné hmly, jeseň charakterizujú mierne zrážky. Miestne poľnohospodárstvo je závislé na juhozápadných monzúnových dažďoch.
V čajových záhradách sú pestované špeciálne varianty čajovníkov čínskych Assamica. Majú väčšie listy a vyrába sa z nich výhradne čaj čierny. Zber prebieha v dvoch etapách - prvá v marci až apríli, druhá od júla do septembra. Assam TGFOP1 Sonipur Organic je z druhej úrody, ktorá sa predáva do Európy a vyniká top kvalitou.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
100 °C | 3-5 minút | 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl |
Návod na prípravu
- Čierny čaj zalejte vodou s teplotou 100 °C v pomere 1 čajovú lyžičku na 1,5-2dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.
7. 12.