

BAI MU TAN - biely čaj
Biela pivonka je skrátka naj. Vysoko kvalitná sorta bieleho čaju s veľkými listami olivovej farby prináša do našich čajových kruhov miernu a kvetinovú harmóniu. Bai Mu Tan je klasika. Povzbudí tak akurát, dodá antioxidanty a minerály, zlepší imunitu. Čaj cisárov je proste dobrota s unikátnymi vlastnosťami.
Zloženie
Biely čaj BAI MU TAN 100%Nálev a chuť čaju
Tento biely čaj dáva krásny žltý nálev s príjemnou, miernou arómou. Jeho chuť stavia na kvetinovom základe, nie je zvieravá ani natrpklá. Práve naopak - Bai Mu Tan zanechá na vašom jazyku ľahkú nasládlosť a lahodné osvieženie.
Pôvod čaju
Bai Mu Tan nepochádza zo žiadnej neznámej čajovej záhrady. Je vyrobený z čajovníkov čínskych (Camellia sinensis), ktoré vyrástli v provincii Fujian. Jej charakter utvárajú vysoké hory, časté zrážky a špeciálne pôdne pomery. Vďaka tomu sú čajovníky plné sily a ich púčiky majú potrebnú jemnosť a schopnosť absorbovať okolité vône.
Biely čaj (Pai Mu Tan, Bai Mu Tan, Biela pivonka, Bai Mudan) mohol pôvodne ochutnávať iba čínsky cisár. Išlo o veľmi vzácnu a natoľko delikátnu sortu, že všetka úroda putovala rovno na cisársky dvor. Dnes je žiadaný nielen v Číne, ale tiež Amerike i Európe, jeho produkcia ale stále nedokáže pokryť dopyt.
Aby bol biely čaj čo najkvalitnejší, musí obsahovať veľký podiel púčikov. Tie sa zberajú v období niekoľkých týždňov, prvýkrát v polovici marca. Na plantáže v kopcovitom teréne vyrážajú ženy a dievčatá s veľkými košmi na chrbte. Do nich šklbú lístky a ochlpené púčiky a odovzdávajú ich ďalej na spracovanie. Lístočky sa nechávajú zavädnúť a následne sa sušia. Teplota vzduchu musí byť ale pomerne nízka, aby sa lístky nepoškodili. Preto je táto časť výroby dlhá.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou s teplotou 70-80 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko L - 1 ks

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - ORIENTÁLNY MOTÍV

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

CHINA PAI MU TAN - biely čaj

GUANGXI BIELE PERIE - biely čaj
