

SILVER NEEDLE - biely čaj
Ak hľadáte niečo moc fajnové, potom siahnite po Striebornej ihle! Biele maškrty patria k najdrahším čajom na svete celkom oprávnene. Keď Silver Needle uvidíte a ochutnáte, bude vám jasné prečo. Čajové púčiky sa spracovávajú výhradne ručne a s najväčšou starostlivosťou. Nálev má sladkastú, osviežujúcu a veľmi jemnú chuť s dlhou dochuťou. Prvotriedna maškrta!
Zloženie
Biely čaj SILVER NEEDLE 100%Nálev a chuť čaju
Nálev má číru, ľahko žltkastú farbu pripomínajúcu slonovinu. Je tak jemný a ľahký, že odporúčame dlhšiu dobu lúhovania, než na akú sme u bielych čajov zvyknutí. Potom sa v plnej kráse prejaví jeho nasládlosť, mierne tóny kvetín a prípadne hladivá aróma zemolezu. Na jazyku doznieva Silver Needle ľahko horko-slako.
Pôvod čaju
Tento unikátny prémiový čaj nachádzame na trhu tiež pod názvami Paj chao jin čen, Bai Hao Yinzhen, Yin Zhen prípadne White Downy Silver Needles. Vždy ide o mimoriadne skvostný biely čaj, často sa o ňom hovorí ako o "najbelšom zo všetkých bielych". Jeho výnimočnosť spočíva v zbere výlučne mladých striebristo ochlpených výhonkov, ktoré vynikajú krehkosťou a vysokým obsahom aromatických látok. Zvyčajne merajú okolo troch centimetrov a po starostlivom spracovaní pripomínajú dlhé biele ihly.
Silver Needle sa prioritne vyrába v juhovýchodnej čínskej provincii Fujian. Vzácne biele čaje boli skôr určené len pre cisársky dvor a ani dnes nie sú úplne bežne dostupné. Avšak Paj chao jin čen cisárov maškrtný jazýček neochutnal. Prvýkrát bol totiž vyrobený až na konci 18. storočia ako reakcia na lacnú produkciu bielych čajov z Indie a Indonézie. Čínski farmári stavili na mimoriadne vysokú kvalitu a urobili dobre. Dnes môžeme naraziť aj na napodobeniny Silver Needle zo Srí Lanky, India alebo Nepálu. V Číne produkuje Silver Needle tiež provincia An-chuej (predáva sa pod označením Imperial Yin Zhen).
Do čajových záhrad sa na zber púčikov pre Silver Needle vyberajú ženy a dievčatá len dva dni v celom roku.
Trpezlivo čakajú, až marcové počasie dovolí ručne natrhať najjemnejšie výhonky. Úroda môže prebehnúť až v okamihu, keď orosené čajovníky osuší slnko. Púčiky sa nechajú zvädnúť, potom sa pomaly sušia buď vonku, alebo v špeciálnych miestnostiach so stabilnou teplotou.
Na vychutnanie tejto delikatesy odporúčame vyhradiť si dostatok času. Je to čaj s veľmi príjemnou a veľmi jemnou chuťou. Aby ste si ho užili po všetkých smeroch, venujte sa mu.
Účinky čaje
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Čaj zalejte vodou o teplote 80-90 °C v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2 dl.
- Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Doba lúhovania je 3-5 minút (prikrytá šálka), potom preceďte.

























15. 4.
13. 9.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru

Papierový filter M (balenie 100ks)

Sitko na čaj permanent veľkosť M

Sítko na čaj permanent velikost L

Papierový filter S (balenie 100ks)

Bavlnené sitko M - 1 ks

Filter papierový L - do čajových konvičiek

Čajový teplomer v drevenom puzdre

Čajová kanvica so sitkom 900 ml - orientálny motív

ČAJOVÁ KANVICA SO SITKOM 900 ml - kvetinový dekor
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LUNG CHING - DRAČIA STUDŇA - zelený čaj

CHINA PAI MU TAN - biely čaj
