

CHINA KEKECHA - žltý čaj
Zloženie
100%Nálev a chuť čaju
Farba pripomínajúca žiarivé lány obilia s medenými odleskami a chuť, ktorá si Vás podmaní svojou sladkou mäkkosťou a ľahkými tónmi ovocia a orechov.
Pôvod čaju
Najľudnatejšia provincia Čínskej ľudovej republiky Guandong je regiónom mnohých podôb. Od takmer tropického podnebia v blízkosti Juhočínskeho mora po chladné oblasti okolo mohutných pohorí. Práve rozmanité podnebie a celoročný dostatok vlahy prispievajú k tomu, že odtiaľto pochádzajú jedny z najznámejších a najlepších čajov.
Pravda, Kekecha medzi najznámejšie patriť nebude, ale to len preto, že si ju Číňania strážia ako svoj poklad a len neradi ju púšťajú za hranice. Zložitosť výroby a vycibrená chuť z nej robia natoľko exkluzívny čaj, že po dlhé obdobie bolo jej pitie privilégiom budhistických mníchov.
Dnes si ju síce už môže dopriať ktokoľvek, ale významným limitom je práve obmedzené množstvo vyprodukované ročne. U žltého čaju totiž nie je problémom pestovanie či zber púčikov a listov, ako tomu býva u iných druhov. Náročnosť prichádza až pri ich spracovaní. A tu je nutný naozajstný čajový majster s mnohoročnou skúsenosťou a precíznou vedomosťou procesu.
Ukážka balenia čaju
Pevný alumíniový obal so zipsom, ktorý umožní po otvorení opakovateľné uzatváranie. Kvalitné balenie, ktoré zachováva charakter čaju. Čaj je vždy v balení hermeticky uzavretý, aby odolával vlhkosti, svetlu a cudzím pachom. Na tieto tri veci je čaj mimoriadne náchylný a majú veľký vplyv na výslednú kvalitu nápoja.
Príprava čaju
|
|
|
Návod na prípravu
- Žltý čaj nasypte v pomere 1 čajová lyžička na 1,5-2dl. Na prípravu čaju v kanvici pridajte 1 lyžičku navyše.
- Žltý čaj zalejte teplou vodou 70 - 80 °C.
- Doba lúhovania 2-3 minúty (prikrytá šálka), potom preceďte.

























14. 2.
Najpredávanejšie príslušenstvo k tomuto tovaru
Hľadáte inšpiráciu? Ostatní kúpili napríklad aj toto:

LONG ZHU JAZMÍNOVÝ - zelený čaj

SILVER NEEDLE - biely čaj
